detector.media
27.12.2020 13:09
Пішла з життя українська журналістка і громадська діячка Катерина Зеленська
Пішла з життя українська журналістка і громадська діячка Катерина Зеленська
Прощання та відспівування відбудеться 30 грудняо 14:00 відбудеться на Байковому цвинтарі, в крематорії.

Пішла з життя відома українська журналістка і громадська діячка Катерина Зеленська. Про це повідомив 26 грудня у Facebook український політичний діяч Олесь Шевченко.

Катерина Михайлівна Зеленська була однією із засновників і керівників київської організації Руху, працювала в часописі «Україна».

«Сьгодні відійшла від нас, щоб бути вже поруч зі своїм сином Сергієм Набокою, українська журналістка Катерина Зеленська. Вона була талановитою і, головне, чесною журналісткою, активно і сміливо допомагала в діяльності опозиційного до влади Українського культурологічного клубу. Вічна і світла пам'ять», - написав він.

Онука Катерини Зеленської - Надія Набока повідомила, що прощання та відспівування відбудеться 30 грудня о 14:00 на Байковому цвинтарі, в крематорії. В цей день пані Катерині мало виповнитися 89 років.

Наразі родині потрібна фінансова допомога. Банківська картка мами Надії Набоки, Наталки Пархоменко: 5168 7573 7653 0475 (ПриватБанк).

Сином Катерини Зеленської був Сергій Набока — київський журналіст, дисидент, правозахисник, засновник перших незалежних українських ЗМІ. На рівні з Олександром Кривенком він вважається засновником сучасної української журналістики. Сергій Набока помер у 2003-му від сердечного нападу, йому було 47 років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY