detector.media
25.12.2020 17:32
У Білорусі блогеру Ігорю Лосіку продовжили арешт до 25 березня
У Білорусі блогеру Ігорю Лосіку продовжили арешт до 25 березня
Найближчим часом захист подасть апеляцію на рішення суду щодо продовження терміну тримання під вартою Ігоря Лосіка.

Фрілансеру-консультанту «Радіо Свобода», блогеру та засновнику телеграм-каналу «Беларусь головного мозга» Ігорю Лосіку продовжили арешт на 3 місяці – до 25 березня 2021 року.

Про це дружина активіста Дарія Лосік повідомила на своїй сторінці в інстаграмі.

Найближчим часом захист подасть апеляцію на рішення суду щодо продовження терміну тримання під вартою Ігоря Лосіка.

25 грудня блогер мав вийти на свободу, оскільки термін його арешту завершується. Однак 15 грудня йому висунули нове звинувачення – за ст. 13 ч. 2 ст. 293 («приготування до участі в масових заворушеннях») Кримінального кодексу Республіки Білорусь. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до восьми років.

15 грудня у знак протесту через несправедливі звинувачення активіст оголосив безстрокове голодування. Він голодує уже 10 днів. За словами дружини, Ігор Лосік припинить голодування лише тоді, коли з нього знімуть усі звинувачення або ж поміняють запобіжний захід. Дарія Лосік підтримала чоловіка і також розпочала голодування.

Телеграм-каналу «Беларусь головного мозга» має 367 тисяч підписників, активно висвітлював події навколо президентських виборів у Білорусі, а нині пише про протести та масові затримання в Мінську та інших містах. 

Як писав ДМ, 25 червня 2020 року в Білорусі затримали фрілансера-консультанта «Радіо Свобода», блогера та адміністратора телеграм-каналу «РБ головного мозга» Ігоря Лосіка. Його звинувачують в «організації масових заворушень». Міністр внутрішніх справ Білорусі Юрій Караєв сказав, що телеграм-канали та стріми «Радіо Свобода» «стали засобом управління і організації вуличних акцій протесту». Виконувачка обов’язків президента Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Дейзі Сінделар засудила затримання Ігоря Лосіка. 

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. ЦВК оголосила переможцем Олександра Лукашенка, тоді як за даними опозиційних екзитполів перемогла опозиційна кандидатка Світлана Тіхановська. У різних містах країни розпочалися акції протесту, які влада жорстоко придушує.

23 вересня Олександр Лукашенко провів свою інавгурацію та оголосив себе президентом. Результати виборів у Білорусі не визнали ЄС, США, Канада, Велика Британія, Україна. ЄС і Канада запровадили санкції проти посадовців Білорусі.

На фото Ігор Лосік

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY