detector.media
25.12.2020 15:14
Москаль хоче на «Громадському» і «24 каналі» висвітлити позиції Руслана Щербаня щодо подій вбивства його батька
Москаль хоче на «Громадському» і «24 каналі» висвітлити позиції Руслана Щербаня щодо подій вбивства його батька
Правник, колишній голова Закарпатської обласної державної адміністрації, народний депутат України від фракції партії «Батьківщина» VI та VII скликань Геннадій Москаль представляє як адвокат інтереси старшого сина Євгена Щербаня – Руслана.

Адвокат та офіційний представник інтересів Руслана Щербаня Геннадій Москаль попросив «24 канал» та «Громадське телебачення» надати можливість в ефірі висвітлити власне тлумачення обставин вбивства Євгена Щербаня, розстріляного в аеропорту Донецька у 1996 році.

Про це йдеться на офіційному сайті Геннадія Москаля.

Геннадій Москаль нагадав, що 2 грудня 2020 року на «24 каналі» вийшло інтерв’ю з молодшим сином Євгена Щербаня – Євгеном, а 3 грудня на «Громадському телебаченні» показали документальний фільм «Спадкоємець», присвячений подіям 1996-го року. Руслан Щербань не був присутній і не брав участі у програмі на «24 каналі» і документальному фільмі на «Громадському телебаченні».

В ефірі «мали місце питання та висловлювання з приводу та оцінка
особистої позиції Руслана відносно подій вбивства його батька, слідства
по факту вбивства та причетних до цих подій осіб, тобто інформація, яка
стосується особи Руслана Щербаня, що неповною мірою відповідає
дійсності», — йдеться в листах Генадія Москаля до телеканалів.

Пан Москаль просить «надати можливість від імені Руслана Щербаня дати відповідь (власне тлумачення обставин вбивства його батька Євгена Щербаня) в прямому ефірі…» з метою реалізації права Руслана Щербаня, як зацікавленої особи, на повноту і достовірність інформації, а також права на відповідь в порядку досудового врегулювання згідно ст. 277 ЦК України.

Додамо, 2 грудня «Громадське телебачення» презентувало своє нове розслідування «Спадкоємець». Ярослав Зубченко у статті «"Ірландець" на Донбасі. Нове розслідування "Громадського"» написав, звідки взялася й на що перетворилася «спадщина» 90-х.

Фото: фейсбук-сторінка Геннадія Москаля

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY