detector.media
24.12.2020 21:26
П'ятьом співробітникам «Пресклубу Білорусь» обрали запобіжний захід – тримання під вартою
П'ятьом співробітникам «Пресклубу Білорусь» обрали запобіжний захід – тримання під вартою
Юлію Слуцьку, Сергія Ольшевського, Аллу Шарко, Сергія Якупова та, Петра Слуцького затримали 22 грудня. Їх підозрюють у несплаті податків.

П'ятьох співробітників «Пресклубу Білорусь» залишили в СІЗО. Про це повідомляється на сайті пресклубу.

Ніч на 24 грудня засновниця пресклубу Юлія Слуцька, фінансовий директор Сергій Ольшевський, програмна директорка Алла Шарко, керівник Академії пресклубу Сергій Якупов та оператор Петро Слуцький провели в ізоляторі на Окрестіна в Мінську. Потім їх допитали в Департаменті фінансових розслідувань Комітету державного контролю Білорусі. З усіх адвокатів було взято підписку про нерозголошення.

Адвокат Антон Гашинський повідомив виданню TUT.BY, що всі затримані знаходяться в статусі підозрюваних у кримінальній справі за ч. 2 ст. 243 Кримінального кодексу України (Ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі). Їм обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Співробітники пресклубу перебуватимуть у СІЗО.

Як зазначив адвокат, далі кримінальну справу мають передати до Слідчого комітету, який протягом 10 днів вирішить питання про висунення обвинувачення.

Нагадаємо, затримання та обшуки в помешканнях працівників пресклубу відбулись 22 грудня. У Мінську в аеропорту силовики затримали Юлію Слуцьку, а також прийшли з обшуками до офісу пресклубу, де перебував Сергій Ольшевський, та до помешкань Алли Шарко та Сергія Якупова. Пізніше стало відомо, що вони перебуватимуть під вартою щонайменше 72 години.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY