detector.media
24.12.2020 17:38
НАБУ проводило обшук у Мінкульті в справі про розтрату майна та підробку документів
НАБУ проводило обшук у Мінкульті в справі про розтрату майна та підробку документів
У Бюро не кажуть, хто фігурує в розслідуванні, посилаючись на таємницю слідства.

Національне антикорупційне бюро України 17 грудня провело в Міністерстві культури та інформаційної політики України обшук в межах кримінального провадження про розтрату майна та підроблення документів. Про це 24 грудня НАБУ повідомило «Детектору медіа».

Детективи Бюро розслідують провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

У НАБУ не відповіли на питання про те, коли відкрили провадження, хто в ньому фігурує тощо, посилаючись на таємницю досудового розслідування (ст. 222 КПК України).  

Нагадаємо, 17 грудня 2020 року Національне антикорупційне бюро України прийшло з обшуком до приміщення Міністерства культури та інформаційної політики, у Директорат культурної спадщини та музеїв. У відомстві тоді повідомили, що слідчі дії стосуються видачі дозволу в 2019 році.

Кабінет Міністрів 2 вересня 2019 року ухвалив створити Міністерство культури, молоді та спорту на базі Міністерства інформаційної політики. 4 березня 2020 року Верховна Рада звільнила прем'єр-міністра Олексія Гончарука та весь Кабмін. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський того ж дня заявив, що не має наміру працювати в новому уряді. Одна з причин – розділення його міністерство на два: Міністерство культури та інформаційної політики України й Міністерство молоді та спорту. 10 березня Кабінет Міністрів України призначив Світлану Фоменко тимчасовою виконувачкою обов’язків міністра культури. 4 червня 2020 року Верховна Рада України підтримала призначення Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики. 

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY