detector.media
24.12.2020 12:00
Директорка «1+1 Digital» Анна Ткаченко очолить диджитал-напрямок Kyiv.Live та Odesa.Live
Директорка «1+1 Digital» Анна Ткаченко очолить диджитал-напрямок Kyiv.Live та Odesa.Live
Функції керівника «1+1 Digital» тимчасово виконуватиме Ярослав Пахольчук.

Директорка «1+1 Digital та інновації» Анна Ткаченко 30 грудня 2020 року залишає «1+1 медіа». Вона очолить диджитал-напрямок регіональних телеканалів Kyiv.Live та Odesa.Live.

Група «1+1 медіа» 24 грудня повідомила, що пані Ткаченко залишає свою посаду після 10 років роботи. «Ми з командою змогли довести індустрії, що Digital – це не просто SMM, сайти та коди, це дуже потужний інструмент, без якого сьогодні неможливо уявити мультимедійну компанію. Впевнена, що у проєктів, якими я керувала, велике майбутнє, а команда "1+1 Digital" зможе проявити себе ще яскравіше. Це дуже непросте рішення для мене, проте настав час рухатися далі», – розповіла вона.

Засновник компанії «Інститут когнітивного моделювання» Віктор Березенко розповів, що холдинг Kyiv.Live та Odesa.Live розглядає диджитал як окремий напрямок розвитку.

«Анна Ткаченко – одна з найсильніших фахівців країни в сфері медіа. Вона будує ефективні команди та впроваджує інноваційні рішення, про які говорить вся Україна. Впевнений, що наша експертиза у синергії з успішним досвідом Анни в реалізації масштабних проєктів допоможе нам зібрати потужну диджитал-команду, яка незабаром приголомшить своїми результатами. Зі свого боку ми обіцяємо їй повну свободу у реалізації творчих ідей», – додав пан Березенко.

Команда «1+1 Digital» продовжить роботу в межах затвердженої стратегії та задач на 2021, а функції керівника тимчасово виконуватиме генеральний директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук.

Анна Ткаченко розпочала свою кар’єру в «1+1 медіа» в липні 2010 року. До жовтня 2016 року обіймала посаду директора з персоналу групи компаній «1+1 медіа». У жовтні 2016 року її призначили директоркою зі стратегії і розвитку групи та директоркою напряму Digital (нині – департамент «1+1 Digital та інновації»). 

У 2017 році пані Ткаченко керувала перезапуском VOD-платформи OVVA.tv і об’єднанням відеоконтенту групи в інтернеті під єдиним брендом 1+1 video. За її управління командою «1+1 Digital» був розроблений сервіс SUDUM, який допомагає блокувати піратський контент в інтернеті. За керівництва Анни Ткаченко ютуб-канали «1+1 медіа» зібрали нагороди від відеохостингу: три золоті та 10 срібних кнопок. З 19 серпня 2019 року вона входила до складу членів правління «1+1 медіа».

У лютому 2020 року 1+1 Digital презентували документальну стрічку про українського дизайнера Андре Тана, головним продюсером якої була Анна Ткаченко. 25 листопада 2020 року на 1+1 video відбулася прем’єра першого в Україні digital-серіалу «Секс, Інста, ЗНО», де Анна Ткаченко також виступила у ролі головного продюсера.

Нагадаємо, телеканал Kyiv.Live розпочав мовлення 9 серпня 2020 року в аналоговому та цифровому ефірі Т2 в Києві та області на частотах каналу «Перший київський» (ТРК «Купол»), а на супутнику – на частоті каналу Rabinovich TV (ТОВ «Ньюс нетворк»). Телеканал Odesa.Live розпочав мовлення 2 вересня 2020 року в цифровому ефірі в Одесі та області та в мережах кабельних операторів замість телеканалу GTV (ТОВ «ТРК “Клуб-ТВ”»).

10 грудня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії супутникового телеканалу Rabinovich TV (ТОВ «Ньюс нетворк») та одеського ефірного цифрового телеканалу GTV (ТОВ «ТРК “Клуб-ТВ”»), дозволивши їм переформатуватися на інформаційні міські телеканали Kyiv Live та Odesa Live, відповідно.

Інвестор Kyiv.Live та Odesa.Live – столичний забудовник і народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Вадим Столар. Олексій Семенов і Вадим Столар планували запуск іще низки міських каналів у великих містах.

Генпродюсером міських телеканалів Kyiv.Live та Odesa.Live на старті був Олексій Семенов, який запускав і перезапускав телеканали «112 Україна», NewsOne, Прямий, а в червні 2019 року очолив холдинг «Новини» нардепа від «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака («112 Україна», NewsOne і ZIK). Разом з ним у команді Kyiv.Live та Odesa.Live працювала колишня генеральна директорка Прямого каналу і директорка каналу ZIK Євгенія Захарова.

На початку листопада Олексій Семенов і Євгенія Захарова залишили телеканали. Замість них управлінням Kyiv.Live та Odesa.Live зараз займається Інститут когнітивного моделювання: Світлана Павелецька, Дмитро Царенко та Віктор Березенко. ІКМ 5 листопада повідомив, що працюватиме над розвитком, програмною стратегією та створенням портфеля диджитал-продуктів телеканалів.

Операційним директором холдингу каналів Kyiv.Live та Odesa.Live став Дмитро Зубко, який раніше був операційним директором телеканалу ТЕТ і компанії «1+1 продакшн». Колишня головна режисерка департаменту ранкового мовлення телеканалу «1+1» Дар’я Качковська очолила ТБ-напрямок каналу Kyiv.Live. Колишня головна режисерка проєктів СТБ Марина Польшина стала головною режисеркою Kyiv.Live. Колишня піарниця телеканалу «1+1» Катерина Печерна очолила пресслужбу телеканалу Kyiv.LiveГоловним оператором телеканалів Kyiv.Live та Odesa.Live став Віталій Мельник, який раніше працював на каналах «UA:Перший», «Інтер» та «1+1». 

Засновниками компанії «Інститут когнітивного моделювання» є колишній головний продюсер Нового каналу Дмитро Царенко і Віктор Березенко, який має експертизу в соціальних технологіях. 4 лютого 2020 року генеральною директоркою (СЕО) Інституту когнітивного моделювання стала Світлана Павелецька. У листопаді вона стала партнеркою засновників ІКМ Дмитра Царенка та Віктора Березенка в межах співпраці з Kyiv.Live та Оdesa.Live. 

Фото: 1+1 медіа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY