detector.media
23.12.2020 10:55
У Криму нова хвиля блокування українських радіостанцій – правозахисники
У Криму нова хвиля блокування українських радіостанцій – правозахисники
«Кримська правозахисна група» зазначає, що ситуація з поширенням українського сигналу погіршилася, у порівнянні з вереснем.

На півночі окупованого Криму в грудні 2020 року FM-сигнал українських радіостанцій доступний лише в семи з 19 населених пунктах. Про це повідомила «Кримська правозахисна група», яка в грудні 2020 року провела моніторинг мовлення радіостанцій FM-діапазону на півночі півострова.

Правозахисники зазначають, що ситуація з поширенням українського сигналу погіршилася: у вересні українське мовлення було доступне в 12 населених пунктах, нині – у семи. Зокрема, не доступний сигнал українських радіостанцій в Армянську, Красноармійському, Завіті Ленінському, Солоному озері, Ермаковому, Лобановому, Мартинівці. Як і раніше, неможливо почути українські радіостанції в населених пунктах Вишнівка, Овочеве, Зелена Нива, Красноперекопськ, Ішунь.

У всіх населених пунктах на українських радіочастотах транслюють свої програми російські FM-станції.

Правозахисники говорять:

У 13 населених пунктах з 19 на деяких частотах зафіксовано одночасне мовлення двох станцій – української та російської.

Крім того, окупанти облаштували поруч з КПВВ «Чаплинка» нову телерадіовежу. «Різке погіршення ситуації з поширенням українського радіосигналу в цьому районі може засвідчувати, що нова конструкція стала застосовуватися, зокрема, й для блокування українського мовлення на півострові», – йдеться в повідомленні.

Мовлення українських FM з Чаплинки заглушають російські радіостанції:

Мовлення українських FM з Чонгару блокують російські радіостанції:

Монітори КПГ за допомогою автомагнітол перевірили, які українські FM-радіостанції можна почути в 19 населених пунктах північного Криму: містах Армянськ, Красноперекопськ, Джанкой, а також у населених пунктах, розташованих вздовж основних автодоріг, – Ішунь, Зелена Нива, Вишнівка, Красноармійське, Істочне, Новоолександрівка, Мартинівка, Солоне Озеро, Завіт-Ленінський, Єрмакове, Придорожнє, Передмістне, Зарічне, Овочеве, Лобанове, Воїнка.

Нагадаємо, за даними Кримської правозахисної групи, на півночі окупованого Криму в червні 2020 року FM-сигнал українських радіостанцій був доступний лише в п’яти з 19 населених пунктах. Натомість у вересні 2020 року сигнал зафіксували в 12 з 19 населених пунктів на півночі окупованого Криму. Крім того, поруч із контрольним пунктом в'їзду-виїзду (КПВВ) «Чаплинка» окупанти встановили нову телерадіовежу зі спеціальними антенами, які дозволяють транслювати телерадіосигнал на територію Криму і частину Херсонської області.

Фото: Кримська правозахисна група

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY