detector.media
22.12.2020 10:19
У 2021 році сфери культури та креативних індустрій отримають податкові пільги
У 2021 році сфери культури та креативних індустрій отримають податкові пільги
Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який передбачає зменшення або звільнення від оподаткування проєктів і програм у культурній сфері.

В Україні з 1 січня 2021 року для сфери культури, креативних індустрій та туризму запрацює 7% ставка ПДВ. Про це 21 грудня повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №3851, який передбачає зменшення або звільнення від оподаткування проєктів і програм у культурній сфері.

«Тепер офіційно: 7% ставка ПДВ для сфери культури, креативних індустрій та туризму запрацює з 1 січня 2021 року! <...> Нарешті механізм податкових пільг та стимулів буде реалізовано. Це дозволить індустрії отримати суттєві полегшення для організації роботи свого бізнесу, реінвестуючи кошти у власний розвиток. А також збереже робочі місця, що особливо важливо в період дії карантинних обмежень», – розповів пан Ткаченко.

Законопроєкт пропонує:

Як писав ДМ, 15 липня 2020 року президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт № 3851 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій», який передбачає зменшення або звільнення від оподаткування проєктів і програм у культурній сфері. Він вважає, що законопроєкт сприятиме здешевленню виробництва та розповсюдження продукції у сфері культури та креативних індустрій.

2 вересня 2020 року парламентський Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики більшістю голосів в частині відання підтримав законопроєкт №3851 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій» за основу і в цілому. Верховна Рада 4 листопада підтримала в другому читанні та в цілому законопроєкт №3851 президента Володимира Зеленського

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY