detector.media
17.12.2020 19:46
Кінопроєкт «Нижній горизонт» візьме участь у кіномаркеті CineMart Роттердамського кінофестивалю
Кінопроєкт «Нижній горизонт» візьме участь у кіномаркеті CineMart Роттердамського кінофестивалю
У 2019 році проєкт отримав підтримку від Українського культурного фонду.

Кінопроєкт повнометражного художнього фільму «Нижній горизонт» режисерки Жанни Озірної візьме участь у копродакшн-маркеті CineMart Роттердамського кінофестивалю. Про це повідомляє пресслужба проєкту.

CineMart - престижний ринок копродукції Міжнародного кінофестивалю в Роттердамі (IFFR). До участі у CineMart 2021було відібрано 17 художніх проектів з Франції, Бразилії, Бельгії, Іспанії, В’єтнаму, Філіппін, серед яких і дебютний повнометражний кінопроєкт «Нижній горизонт» виробництва львівської  кінокомпанії Radar Films.

До цього Україну на кіноринку представляли лише два кінопроєкти: «Люксембург» Мирослава Слабошпицького (2015) та «Степне» Марини Вроди (2013).

Цьогоріч кіномаркет відбуватиметься з 1 по 5 лютого.

Раніше режисерка фільму Жанна Озірна була учасницею програми Berlinale Talents 2020, брала участь у сценарних резиденціях Pustnik, Terrarium, Script Lab Film Ave.

У серпні 2020 проєкт «Нижній горизонт» було представлено на міжнародному копродукційному ринку Boat Meeting кінофестивалю «Молодість», де він отримав спеціальну відзнаку журі, а у вересні його було презентовано на онлайн-кіноринку TIFF у Торонто. У 2019 році проєкт отримав підтримку від Українського культурного фонду, а у 2020-му - від Горішньоплавнівської міської ради та компанії FerrExpo.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY