detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
17.12.2020 14:04
Власником порталу bit.ua став колишній партнер Михайла Федорова (ДОПОВНЕНО)
Власником порталу bit.ua став колишній партнер Михайла Федорова (ДОПОВНЕНО)
Разом з ним у видання прийшли Наталія Москаленко та Ольга Роєнко.

Власником lifestyle-порталу bit.ua став Богдан Бунзон, співзасновник та керуючий партнер компанії SMMstudio і колишній партнер міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Про це він 7 грудня 2020 року повідомив у Facebook.

Фото з фейсбук-сторінки

«Я став частиною неймовірно крутої медіа-команди bit.ua в ролі інвестора. bit.ua – самостійний і незалежний медіабізнес, як з точки зору редакторської політики, так і з точки зору фінансової самодостатності. Моє завдання в проєкті – використовуючи свої знання та інвестиційні можливості, зміцнити і без того круте медіа, яке тепер розширить фокус уваги на tech-теми», – розповів він.

Фото з фейсбук-сторінки

Того ж дня засновниця та керуюча партнерка bit.ua Тетяна Гриньова залишила видання після дев’яти років роботи. «Сьогодні той день, коли я урочисто піду з усіх чатів команди bit.ua, хоча це здавалося неможливим. Опустимо всі сентиментальності (так, продати створений тобою бізнес – як відрізати ногу), але я вірю в те, що коли любов і пристрасть проходить – потрібно розходитися незважаючи на кровні узи», – розповіла вона та додала, що продовжить займатися благодійною платформою Kind Challenge.

З приходом Богдана Бунзона в bit.ua, видання зазнало трансформацій: почало писати про технології та змінило девіз – be in trend = be in tech.

«Ми залишаємося вірними своєму головному принципу – робити корисні матеріали, які вражають і допомагають читачам завжди почуватися in trend‎. А сьогодні бути в тренді означає також розумітися на технологіях – тому що tech is the new black», – повідомило bit.ua.

bit.ua планує створювати відеоконтент та спецформати для соцмереж. Зокрема, з новими tech-темами – #я_і_tech, #tech_світ, #держ_tech – портал запускає пілотні ютуб-проєкти на наукпоп-тематику в нових розважальних форматах. Крім того, bit.ua планує розширити аудиторію за допомогою нових тем і протягом року вийти на міжнародний ринок, запустивши англомовну версію сайту.

Пан Бунзон додав, що редакторська команда bit.ua залишилися працювати у виданні.

ДОПОВНЕНО: Генеральною продюсеркою проєкту стала Наталія Москаленко. Вона розповіла «Детектору медіа», що її залучили для перезапуску bit.ua. «Мої задачі – операційне управління медіа, укріплення внутрішньої команди, залучення і координація зовнішніх спеціалістів для запуску нових мультиплатформених форматів, в першу чергу відео-проєктів», – каже вона.

Директорка маркетингового агентства Royenko Marketing Agency Ольга Роєнко підтвердила «Детектору медіа», що стала зовнішньою консультанткою проєкту в ролі продюсерки нових форматів. «У мої задачі входить координація розробки / запуску нових мультиплатформних, редакційних та рекламних форматів», – сказала вона та додала, що не може розголошувати умови співпраці й конкретні плани.

Пан Бунзон сказав «Детектору медіа», що посада головного редактора наразі відкрита. «Хочу уточнити, що я не займаюся операційною діяльністю – bit.ua незалежний та самостійний проєкт, тому не можу детально розказати про функціональні обов’язки команди», – розповів він та додав, що до проєкту приєдналися кілька редакторів. 

За словами пані Москаленко, команда була підсилена редакторами з досвідом роботи з відео-проєктами. Вона не назвала їх імен, бо наразі триває «взаємний випробувальний термін».

Богдан Бунзон – співзасновник та СЕО digital-агентства SMMstudio, яка займається рекламою в соціальних мережах. Компанію в 2013 році заснував Михайло Федоров. У 2019 році агентство співпрацювало з Володимиром Зеленським під час передвиборної кампанії. Як писав «Бабель», під час передвиборної кампанії пан Бунзон очолював digital-напрямок штабу «Слуги народу». 25 листопада 2020 року зареєстрував ТОВ «Біт.юа» (розмір статутного капіталу 100 тисяч).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY