detector.media
15.12.2020 13:59
«1+1 медіа» стала членом FRAPA
«1+1 медіа» стала членом FRAPA
Медіахолдинг отримає додатковий захист своєї інтелектуальної власності й матиме доступ до сервісів, пов’язаних із відстоюванням прав компаній-учасників асоціації.мпаній-учасників асоціації.

Група «1+1 медіа» (ТОВ «ТРК «Студія 1+1») 15 грудня 2020 року стала членом Міжнародної асоціації з визнання та захисту форматів FRAPA (Format Recognition and Protection Association). Про це повідомила пресслужба каналу.

«Серед членів та керівництва FRAPA – авторитетні мовники, форматники, дистриб’ютори, продюсери та інші представники медіаіндустрії зі всього світу. Членство українського медіахолдингу в асоціації, що стоїть на варті дотримання правил fair play між мовниками усього світу, дає нам надію на те, що українська ТБ-індустрія вийде на новий щабель розвитку і зарекомендує себе належним чином на міжнародній арені, – сказав генеральний директор медіагрупи Ярослав Пахольчук. – Попри те, що рішення організації не мають законодавчої сили, членство у структурі дає її учасникам багато переваг і можливостей у царині авторського права».

Медіахолдинг отримає додатковий захист своєї інтелектуальної власності на міжнародному рівні й матиме доступ до сервісів, пов’язаних із відстоюванням прав компаній-учасників асоціації. Зокрема: реєстрації формату, вивченню та висновків експертів щодо можливого плагіату, створення біблії формату, консультації стосовно ринкової оцінки вартості тощо.

Нагадаємо, 6 жовтня 2020 року телеканал «Україна» звинуватив телеканал «1+1» у підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад» і заявив про намір подавати до суду. Станом на 9 жовтня «Україна» та компанія Fremantle збирали докази проти «1+1». Канал «1+1» наполягає, що створив шоу за іншим форматом – Mysteries in the Spotlight. 8 жовтня телерадіокомпанія «Студія 1+1» повідомила, що подасть до суду позов про захист честі та ділової репутації проти ТРК «Україна». «1+1 медіа» вважає закиди про піратську поведінку «образливими та необґрунтованими».

Fremantle вважає, що телеканал «1+1» у шоу «Маскарад» привласнив ключові елементи The Masked Singer. Виконавчий віцепрезидент з комерційних та бізнесових питань компанії Тоні Стерн сказав, що Fremantle консультуватимуться з українськими юристами, чи порушив «1+1» закони України про інтелектуальну власність і чи є підстави для подання позову проти каналу. Також компанія звернулася до Міжнародної організації з визнання та захисту форматів FRAPA за оцінкою дій каналу «1+1», проте станом на 12 жовтня висновок ще не отримала. 

Міжнародна асоціація з визнання та захисту форматів FRAPA визнала, що шоу «Маскарад» на телеканалі «1+1» (формат Mysteries in the Spotlight) має «разючі подібності» до формату The Masked Singer, право на який отримав телеканал «Україна», – формати ідентичні на 73%. Медіагрупа 1+1 media не планує вносити жодних змін у шоу «Маскарад».

За купівлю в компанії Fremantle прав на адаптацію The Masked Singer змагалися три українські телеканали: «Україна», «1+1» і СТБ. Перший запропонував найвигіднішу для правовласника пропозицію й у квітні 2020 року придбав права на адаптацію. «Україна» виробляє проєкт під назвою «Маска».

Канал «1+1», коли Fremantle віддала перевагу його конкурентам, придбав досить схожий румунський формат Mysteries in the Spotlight у компанії Antena TV Group. Українська версія шоу має назву «Маскарад», вона стартувала в ефірі 6 жовтня.

Ще до того, як «Плюси» оголосили про своє шоу та його формат, у Fremantle побоювалися, що «1+1» може скопіювати формат The Masked Singer. Компанія тоді застерігла канал від можливої підробки формату. Пізніше «1+1» запевнив, що не використовує жодних ключових елементів формату The Masked Singer і шоу «Маскарад» не порушує права Fremantle.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY