detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
11.12.2020 13:35
Провайдер «Бест» планує у 2021 році відмовитися від послуг телебачення (ДОПОВНЕНО)
Провайдер «Бест» планує у 2021 році відмовитися від послуг телебачення (ДОПОВНЕНО)
Компанія отримала від Нацради попередження за неадаптовані канали.

Провайдер інтернету і телебачення «Бест» із Київської області планує з Нового року відмовитися від надання послуг телебачення. Про це повідомив представник компанії на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 10 грудня.

Невдовзі компанія планує подати до Нацради заяву про анулювання ліцензії провайдера програмної послуги. З Нового року «Бест» не буде займатися ретрансляцією телеканалів, а надаватиме лише послуги інтернету, повідомив представник компанії.

На засіданні 10 грудня Нацрада розглядала результати позапланової перевірки компанії в Обухові Київської області. Регулятор оголосив «Бесту» попередження за ретрансляцію кількох іноземних «неадаптованих» каналів: «Дикий», Disney, Gulli Girl, «Мама», Amedia Hit, Amedia.

Доповнено: власник компанії «Бест» Олексій Зіневич назвав інформацію про відмову від надання послуг телебачення, озвучену представником компанії в Нацраді, фейком. Він уточнив, що послуги телебачення абонентам надаватиме замість ТДВ «Компанія "Бест"» інша його компанія – ТОВ «Бест-ТВ».

Нагадаємо, що цього року на ринку платного телебачення спостерігаються тренди укрупнення великих гравців і зменшення кількості компаній, а також відтоку абонентів у кабельних операторів і зростання ОТТ-платформ. Невеликі провайдери відмовляються від надання послуг кабельного телебачення, залишаючись провайдерами інтернету, а своїм абонентам пропонують підключати телебачення у великих ОТТ-сервісів. До цього їх, зокрема, спонукає й політика правовласників – як цінова, так і боротьба з піратством та недостовірною звітністю про абонентів. Медіагрупа «1+1 медіа» прогнозує, що до кінця 2020 року з 400 провайдерів залишиться тільки 340, а за три роки в Україні буде лише 100 провайдерів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY