detector.media
09.12.2020 10:50
Арестович про канали Медведчука: Вони не вороги й ми вітаємо їхню професійну діяльність
Арестович про канали Медведчука: Вони не вороги й ми вітаємо їхню професійну діяльність
На його думку, «112 Україна», NewsOne і ZIK працюють згідно з законом, але «деякі особи користуючись їхніми можливостями, доносять викривлену та упереджену інформацію».

Позаштатний радник голови Офісу президента та спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович сказав, що телеканали холдингу «Новини», яким володіє соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, «не є ворогами» та привітав «їхню професійну діяльність». Про це він сказав Громадському радіо.

«Вони не є нашими ворогами, вони є представниками українських ЗМІ, які працюють згідно з законом. Ми вітаємо їхню професійну діяльність. Інша справа, що деякі особи, користуючись їхніми можливостями, доносять викривлену, перекручену або упереджену інформацію. Будь-яке медіа знає, що вони мають надати дві точки зору. Моє завдання – забезпечити другу, іншу точку зору. Коли звинувачують Офіс, я маю забезпечити наявність іншого голосу», – розповів пан Арестович.

На питання, чи несе загрозу нацбезпеці концентрація в руках соратника Віктора Медведчука цих трьох каналів, він відповів, що «там дуже підготовлені люди, їх так просто не впіймаєш». Радника керівника ОПУ додав, що на їхнє інформування влада має відповісти своїм чітким та системним інформуванням.

«Ми маємо працювати як держава, моїм завданням не є змагання з медіа будь-якої спрямованості. Моє завдання – забезпечити інформування ЗМІ та суспільства про те, що робить президент та Офіс президента», – сказав Олексій Арестович.

Нагадаємо, близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука – Тарас Козак – 5 жовтня 2018 року став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». Згідно з поданою ним декларацією, він заплатив за «112 Україна» і NewsOne близько $ 4 млн.

14 червня 2019-го стало відомо, що Тарас Козак став новим власником каналу ZIK. Він об’єднав три свої інформаційні телеканали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов (колишній керівник телеканалів «112 Україна», NewsOne і Прямого каналу). Через зміну власника низка топменеджерів медіахолдингу ZIK заявили про звільнення.

У Верховній Раді було створено тимчасову слідчу комісію з розслідування зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу РФ. Проте її звіт парламент не підтримав.

Наприкінці серпня 2019-го президент Володимир Зеленський заявив, що знає, звідки у Віктора Медведчука гроші на фінансування партії та телеканалів. Тоді він обіцяв «гучну історію з поганим закінченням». Також нардеп Микита Потураєв розповідав, що у команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука.

Фото: Громадське радіо

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY