detector.media
05.12.2020 18:02
Журналіста Романа Сущенка обрали першим заступником голови Черкаської облради
Журналіста Романа Сущенка обрали першим заступником голови Черкаської облради
Він став депутатом Черкаської обласної ради від політичної партії «Європейська солідарність».

Журналіст Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», колишній політв’язень Кремля Роман Сущенко став першим заступником голови Черкаської обласної ради. Про це він повідомив у Facebook.

«4 грудня 2020 року під час сесії Черкаської обласної ради більшість депутатського корпусу шляхом таємного голосування висловила мені щиру довіру і обрала першим заступником голови цього органу місцевого самоврядування», - йдеться в повідомленні.

За Сущенка віддали голоси 38 депутатів із 62 присутніх. 

«Окремо дякую журналістам, блогерам, фотокореспондентам та відеоператорам, які висвітлювали перебіг сесії ради за увагу та професійну роботу в інтересах громадськості», - додав він.

Нагадаємо, Роман Сущенко став депутатом Черкаської обласної ради від політичної партії «Європейська солідарність». У майбутньому журналіст планує балотуватись до Верховної Ради.

Нагадаємо, власного кореспондента ІА «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних норм затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватною метою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму; 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним». Сущенка етапували в колонію № 11 у Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, с. Утробіно). У серпні 2019-го стало відомо, що він підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні.

7 вересня 2019 року між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину. Україна, своєю чергою, видала Росії 35 осіб, серед яких керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого підозрювали в державній зраді.

9 вересня Марк Фейгін повідомив, що Роману Сущенку на 20 років заборонили в'їзд на територію Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY