detector.media
04.12.2020 11:10
У Латвії затримали чотирьох кореспондентів російського агентства, яке очолює Кисельов
У Латвії затримали чотирьох кореспондентів російського агентства, яке очолює Кисельов
Їх підозрюють у порушенні санкцій ЄС проти Росії через роботу на МІА «Росія сьогодні».

У Латвії 3 грудня Служба державної безпеки провела обшуки та затримала чотирьох кореспондентів Baltnews, що належать російському Федеральному державному унітарному підприємству «Міжнародне інформаційне агентство "Росія сьогодні"», генеральним директором якого є Дмитро Кисельов. Про це повідомляє Delfi.

Правоохоронці затримали та згодом відпустили ексголовного редактора Baltnews Андрія Яковлєва, публіциста Baltnews Володимира Ліндермана, кореспондентів Baltnews Андрія Солопенка та Аллу Березовську.  

Служба державної безпеки Латвії повідомила, що обшуки провели в семи осіб у справі про порушення міжнародних санкцій. Працівників Baltnews підозрюють у порушенні санкцій Євросоюзу проти Росії через роботу на агентство Дмитра Кисельова, який знаходиться під санкціями ЄС за підривання територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Силовики також розповіли, що під час слідчих дій вилучили в працівників Baltnews великий масив інформації, носії даних і документи. «Відносно персон застосовані заходи, не пов'язані з позбавленням волі», – сказали в Службі державної безпеки Латвії.

Нагадаємо, у липні 2019 року в Латвії заблокували доступ до інформаційного порталу Baltnews, що належить МІА «Росія сьогодні», генеральним директором якого є Дмитро Кисельов. У МЗС Латвії пояснили, що доступ закрили, бо Дмитро Кисельов знаходиться в списку санкцій Євросоюзу і «охарактеризований як один з центральних осіб в урядовій пропаганді, яка підтримує агресію Росії на Україну».   

Фото: Baltnews

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY