detector.media
Софія Скиба
«Детектор медіа»
03.12.2020 12:18
Прокуратура оголосила три підозри в справі журналістів, яких виштовхали з території міськради у Кривому Розі
Прокуратура оголосила три підозри в справі журналістів, яких виштовхали з території міськради у Кривому Розі
Підозрюваним може загрожувати до трьох років обмеження волі.

У Кривому Розі прокуратура оголосила підозри трьом працівникам комунального підприємства «Криворізька муніципальна гвардія» Віктору Осаулу, Віталію Шуйському та Юрію Руденку в справі про перешкоджання головній редакторці інформаційної агенції «Перший Криворізький» Софії Скибі та журналісту Максиму Бовчалюку, яких 22 квітня 2020 року виштовхали з території Криворізької міської ради.

Матеріали справи по третьому обвинувачуваному Віктору Осаулу в суд передали 30 листопада. На підготовче судове засідання 2 грудня він не з’явився, бо нібито не знав про призначення розгляду справи. Не прийшов і його адвокат Дмитро Дербін.

Адвокат потерпілого Максим Гореліков повідомив, що суддя Ольга Чайкіна відклала установче засідання до 22 грудня.

Зазначимо, що Криворізька місцева прокуратура №1 розділила матеріали на два провадження за однією статтею про перешкоджання, оскільки Віктор Осаул вважався на той момент військовослужбовцем. Після підготовчого засідання ці провадження можуть об’єднати в одне.

Трьом працівникам криворізького КП «Муніципальна гвардія» може загрожувати до трьох років обмеження волі.

Як писав ДМ, правоохоронці 27 серпня передали до суду обвинувальний акт щодо трьох працівників КП «Криворізька муніципальна гвардія». Підготовче засідання щодо Віталія Шуйського та Юрія Руденка вже відбулося. Подальший розгляд справи суд призначив на 21 грудня.

Нагадаємо, 22 квітня 2020 року представники КП «Криворізька муніципальна гвардія» виштовхали головну редакторку інформаційної агенції «Перший Криворізький» Софію Скибу та журналіста Максима Бовчалюка з території Криворізької міської ради, де відбувалося засідання постійних комісій. На них розглядались питання щодо виділення землі під будівництво релігійний споруд та передача у приватну власність нерухомості в історичному центрі міста, питання щодо перерозподілу коштів для боротьби із коронавірусом. Сесія міської ради проходила на відкритому повітрі. Територія заднього двору міськвиконкому дозволяє безперешкодно працювати журналістам.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів. Працівникам криворізького КП «Муніципальна гвардія» може загрожувати обмеження волі на термін до трьох років.

Фото: Софія Скиба 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY