detector.media
03.12.2020 10:23
Ткаченко закликав підтримати сферу культури після скасування карантину вихідного дня
Ткаченко закликав підтримати сферу культури після скасування карантину вихідного дня
Міністр переконує, що заклади культури дотримуються карантинних обмежень, тому відвідувати їх цілком безпечно.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, після скасування карантину вихідного дня, закликав українців на вихідних відвідати заклади культури та сфери креативних індустрій. Про це він написав 2 грудня в Facebook.

«Про цю тему варто сказати окремо, великими літерами – карантин вихідного більше не діє. Про що сьогодні було додаткового наголошено на засіданні уряду. А отже, рітейл, заклади культури та бізнес сфери креативних індустрій, керуючись обмеженнями помаранчевої зони, знову можуть працювати у найбільш прибутковий для них час та сезон», – сказав він.

Пан Ткаченко пропонує українцям на вихідних сходити в театри, музеї, філармонії, опери, кінотеатри, ТЦ, кафе тощо. Він переконує, що заклади культури дотримуються карантинних обмежень. За його словами, відвідувати їх цілком безпечно.

«Зробіть паузу у доставках додому, відмовтесь від спокуси залишиться під теплою ковдрою, одягайте маски, беріть антисептики і вперед на зустріч цікавим вихідним», – додав міністр.

Нагадаємо, 11 листопада 2020 року уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. На вихідних не працювали ресторани, бари, кафе, торгові центри, кінотеатри та театри.

Міністерство культури та інформаційної політики того ж дня повідомило, що готує пропозицію до Кабінету Міністрів про режим фінансової компенсації для сфери культури, креативних індустрій та туризму. Міністр культури Олександр Ткаченко, який виступав проти запровадження карантину, вважає, що доходи сфери культури та креативних індустрій скоротяться на 50% через карантин вихідного дня.

2 грудня Кабінет Міністрів вирішив не продовжувати карантин вихідного дня. Після його скасування, в Україні будуть діяти обмеження «помаранчевої зони».

Фото: Олександр Ткаченко / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY