detector.media
02.12.2020 21:14
В Україні запустили сайт про «домашній лайфстайл» від творців білоруських порталів 34travel і 34mag
В Україні запустили сайт про «домашній лайфстайл» від творців білоруських порталів 34travel і 34mag
Він позиціонується як «медіапроєкт про відчуття дому й моментів, котрі хочеться розділити з близькими людьми». Проєкт планували запустити в Білорусі, але під час протестів та насильства з боку влади він став недоречним.

Творці білоруських порталів 34travel і 34mag запустили сайт для України – 34home. Про це повідомляється у редакційному листі від 1 грудня.

«34home ми придумали навесні цього року, на карантині, коли весь світ був замкнений по домівках і намагався вигадати, як урізноманітнити свою рутину. Ми подумали, що це запитання, чим зайнятися вдома, гідне не просто рубрики в журналі, а повноцінного видання, такого "ледачого лайфстайлу про домашні радощі"», - йдеться в повідомленні.

Проєкт планувався для білоруської аудиторії в Мінську, але під час підготовки до запуску «Білорусь змінилася настільки, що подібний інтернет-журнал став не просто неактуальним, але й недоречним».

«Десятки тисяч людей опинилися за ґратами, тисячі були змушені виїхати з країни. А серед найбільш читабельних матеріалів у міських журналах виявилися поради, що одягати на мітинг або як поводитися на допиті», - зазначено в редакційному листі.

Частина команди журналу перебуває зараз у Києві, тому «питання про те, що таке дім, стало ще гострішим». На сайті планують публікувати корисні добірки, історії про людей, місця та явища, які допомагають осягнути поняття дому, затишку, комфорту й усвідомленого життя.

Раніше кандидатка в президенти Білорусі, лідерка опозиції Світлана Тіхановська ініціювала запуск «Єдиної книги реєстрації злочинів» для фіксації злочинів влади й силовиків проти громадян, які беруть участь у мирних протестах. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY