detector.media
02.12.2020 15:25
Українська кіноакадемія змінила вимоги щодо кінопрокату фільмів, які подаються на премію «Золота Дзиґа»
Українська кіноакадемія змінила вимоги щодо кінопрокату фільмів, які подаються на премію «Золота Дзиґа»
Кінопремія «Золота дзиґа» також почне відзначати найкращі оригінальні серіали.

Правління Української кіноакадемії через пандемію коронавірусної інфекції вирішило продовжити період кінопрокату фільмів, які подаються на Національну кінопремію «Золота Дзиґа» – тепер заявки на конкурс можуть подавати фільми, прем’єри або прокат яких відбувся в період з 1 грудня 2020 року до 28 лютого 2021 року. Про це 2 грудня повідомила Українська кіноакадемія, правління якої прийняло регламент П’ятої Національної кінопремії України «Золота Дзиґа.

Ці зміни пов’язані з тим, що через карантин прокат деяких фільмів обмежили, перенесли тощо.

Прийом заявок для участі у кінопремії стартує 10 грудня 2020 року й триватиме до 28 лютого 2021 року. До участі допускатимуть українські фільми, які відповідають вимогам:

Крім того, у межах кінопремії «Золота Дзиґа» започаткували премію «Найкращий оригінальний серіал». Українська кіноакадемія пояснила, що на нагороду в новій номінації можуть претендувати оригінальні ігрові серіали, прем'єра яких відбулася на загальнонаціональних телеканалах або вебплатформах у період з 1 січня 2020 року до 28 лютого 2021 року, та без залучення фахівців з РФ.

Визначення переможців для нагородження Кінопремією відбуватиметься в наступних номінаціях:

З повним текстом регламенту П’ятої Національної кінопремії можна ознайомитись на сайті Кіноакадемії.

Нагадаємо, Українська кіноакадемія запровадила нагороду імені продюсера Юрія Мінзянова, який пішов із життя 7 листопада 2020 року. Тепер номінація кінопремії «Золота дзиґа» за кращий короткометражний фільм буде називатися на його честь.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY