detector.media
01.12.2020 20:49
Дві українські стрічки змагатимуться на Veterans Film Festival в Австралії
Дві українські стрічки змагатимуться на Veterans Film Festival в Австралії
До секції повнометражних фільмів відібрано воєнну драму «Черкаси» Тимура Ященка та документальний фільм «Родинна справа» Валерія Балаяна.

Дві українські стрічки змагатимуться на Veterans Film Festival в Австралії, який цьогоріч відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляє пресслужба Держкіно України.

Щорічний австралійський кінофестиваль Veterans Film Festival присвячений обміну історіями, які показують реальні чи уявні перспективи війни та її впливу на суспільство. Фестиваль зосереджується на останніх роботах ветеранів та кінематографістів, які досліджують різні точки зору на воєнні конфлікти, теми ветеранів та їхніх сімей.

Цього року до офіційної програми Veterans Film Festival увійшло вісім повнометражних та 16 короткометражних стрічок з усього світу, вони змагатимуться за головну нагороду фестивалю – Red Poppy Award.

До секції повнометражних фільмів міжнародного кінофестивалю відібрано воєнну драму «Черкаси» режисера Тимура Ященка та документальний фільм «Родинна справа» режисера Валерія Балаяна.

Повнометражний ігровий фільм «Черкаси» розповідає про однойменний морський тральщик, що був заблокований російськими військами в бухті озера Донузлав під час окупації Криму та три тижні чинив опір ворогу. «Черкаси» став єдиним із дев'яти українських кораблів, що не спустив державний прапор. Фільм заснований на реальних подіях в Криму навесні 2014 року.

Документальний фільм Валерія Балаяна «Родинна справа» – це історія трьох сімей зі східної України: родини Смірнових – із Сум, Козлових – із Січеславщини і Фіміних – з Луганщини. Вони зовсім не схожі одна на одну, але їх об’єднує спільний вибір: у 2014-му кожна з цих родин вирішила захищати Україну від російського агресора. Це стало для них родинною справою.

Міжнародний кінофестиваль Veterans Film Festival 2020 триватиме з 30 листопада до 31 грудня 2020 року. 

Раніше український документальний фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться» переміг на фестивалі IDFA в Нідерландах. Стрічка розповідає про 20-річного Андрія Сулеймана, який разом із батьком переїхав із Сирії до України через війну, але стикнувся з черговим військовим конфліктом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY