detector.media
01.12.2020 17:45
Тіхановська ініціювала «Єдину книгу реєстрації злочинів»: «Безкарність не триватиме вічно»
Тіхановська ініціювала «Єдину книгу реєстрації злочинів»: «Безкарність не триватиме вічно»
Імена людей, на яких зберуть реальні докази, будуть рекомендувати до санкційних списків.

Кандидатка в президенти Білорусі, лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська ініціювала запуск «Єдиної книги реєстрації злочинів» для фіксації злочинів влади й силовиків проти громадян, які беруть участь у мирних протестах. Про це повідомив телеграм-канал пані Тіхановської.

«Сьогодні настає другий етап народного трибуналу. Я ініціюю запуск Єдиної книги реєстрації злочинів, створеної Народним антикризовим управлінням і командою колишніх співробітників силових структур ByPol», – заявила пані Тіхановська. І наголосила, що «безкарність не триватиме вічно».

Поповнювати базу доказів злочинів зможе кожен білорус. У книзі будуть фіксувати порушення закону «настільки детально, наскільки це можливо», а юристи перевірятимуть зібрані матеріали та готуватимуть їх до порушення кримінальних справ: як на міжнародному рівні, так і для судів «нової Білорусі». «Імена людей, на яких зібрані реальні докази, моя команда буде рекомендувати для включення в санкційні списки», – повідомила лідерка опозиції.

Минулого тижня її команда в Литві подала першу заяву на кримінальну справу. «Це справа Максима Хорошина, який зазнав тортур і був змушений поїхати з Білорусі. І Єдина книга реєстрації злочинів допоможе нам збирати докази для порушення нових подібних справ», – зауважила вона.

За словами пані Тіхановської, «силовики отримають пом’якшення покарання за явку з повинною». Вона закликала силовиків – свідків злочинів або їхніх вимушених співучасників – конфіденційно писати щиросердні зізнання та давати свідчення про злочини, що відбулися на їхніх очах.

Нагадаємо, 25 листопада в Білорусі презентували «Білу книгу правосуддя» – збірку розповідей жертв насильства силовиків. Також у Білорусі запустили мультимедійний проєкт про репресії проти білоруських журналістів.

Фото: БелаПАН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY