detector.media
30.11.2020 22:47
На Закарпатті СБУ обшукала благодійний фонд через підозру в антиукраїнській діяльності
На Закарпатті СБУ обшукала благодійний фонд через підозру в антиукраїнській діяльності
Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які нібито популяризують так звану «Велику Угорщину» та створення етнічної автономії на Закарпатті.

На Закарпатті Служба безпеки України провела обшуки у функціонерів одного з благодійних фондів через підозру в антиукраїнській діяльності. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Наразі перевіряється інформація про причетність іноземного фонду до діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України. Зокрема, вивчається можливе втручання у внутрішні справи нашої держави та заподіяння шкоди державній безпеці України через фейкове поширення дії законодавства Угорщини і юрисдикції її державних органів на окремі регіони нашої країни», - йдеться в повідомленні.

Досудове слідство вивчає, чи сприяли українські публічні діячі державним органам Угорщини на шкоду Україні. Їх підозрюють у вчиненні дій з ознаками державної зради.

Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які нібито популяризують так звану «Велику Угорщину» та створення етнічної автономії на Закарпатті. Також вилучено комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та інші матеріали, які вивчатимуть на наявність доказів протиправної діяльності.

Раніше у Чернігові затримали іноземця, якого підозрюють у спробі створити осередок «агітаторів агресивної війни».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY