detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
30.11.2020 17:05
Megogo виграв тендер на показ в Україні футбольних єврокубків на 2021-2024 роки – джерела
Megogo виграв тендер на показ в Україні футбольних єврокубків на 2021-2024 роки – джерела
Інформацію підтвердили джерела з медіаринку, але сам медіасервіс її не коментує.

Медіасервіс Megogo виграв тендер на трансляцію матчів футбольних єврокубків (Ліга чемпіонів, Ліга Європи, Ліга конференцій) на 2021-2024 роки. Цю інформацію видання «Цензор.нет» офрекордс підтвердили джерела «Детектора медіа» з медіаринку.

У пресслужбі Megogo «Детектору медіа» відмовилися коментувати цю інформацію. За словами джерела з медіаринку, за умовами тендеру, переможець зможе оголосити про офіційні результати тендеру після підписання контракту з УЄФА спільним з УЄФА пресрелізом. Також інші учасники тендеру не мають права оголошувати його результати.

За інформацією джерел «Цензор. Нет», сума тендерної пропозиції переможця була рекордною для України – між 20 і 30 млн євро. Видання пише, що основним конкурентом Megogo була «Медіа Група Україна» (канали «Футбол 1», «Футбол 2», ОТТ-сервіс Oll.tv), а також інтерес до тендеру виявляли «Воля», «Світ ТВ» (імовірно, йдеться про Sweet.tv), Setanta Sports та «1+1». Однак «Детектору медіа» відомо, що не всі перелічені компанії брали участь у тендері.

Попередні три сезони (2018-2021 роки) правами на трансляцію в Україні матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи володіли «Медіа Група Україна» та провайдер «Воля». Перед тим багаторічним транслятором єврокубків УЄФА були канали «Медіа Групи Україна».

Директор зі стратегії та розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Федір Гречанінов у коментарі «Детектору медіа» розповів, що група брала участь і в новому тендері на 2021-2024 роки, але її пропозиція не виявилася найбільш привабливою за ціною.

Втім, він звернув увагу на те, що попередній сезон 2020-2021 років, який триватиме до осені, залишається на каналах «Футбол 1» та «Футбол 2». Також в ефірі залишається Чемпіонат Європи, який перенесений на 2021 рік через пандемію та національний чемпіонат. «Наразі більша частина матчів "Української Прем’єр-ліги" ексклюзивно транслюється на телеканалах "Футбол"Наша медіагрупа всіляко намагається підтримати розвиток українського футболу. Ми продовжуємо показувати домашні матчі 11 клубів "Української Прем’єр-ліги" та вдячні нашим передплатникам, які інвестують у це власні кошти», – сказав він.

Федір Гречанінов натякнув на подальші перемовини з правовласниками: «Медіаринок розвивається, гравці постійно знаходяться у процесі перемовин, і контент телеканалів – це досить часто результат саме перемовин, а не тендерів».

Нагадаємо, улітку 2020 року телеканали «Футбол 1/2» показували іспанську Ла Лігу, німецьку Бундеслігу і французьку Лігу 1 у партнерстві з Megogo, який має права на ці чемпіонати.

Директор зі стратегічного розвитку Megogo Іван Шестаков, анонсуючи участь медіасервісу у тендері УЄФА, сказав: «Ми у спорті надовго». За його словами, медіасервіс має на меті зібрати якомога більше спорту. Також Megogo цікавить Олімпіада 2021 року. Компанія розширюватиме спортивну редакцію та збільшує кількість коментаторів.

Ілюстрація - sportarena.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY