detector.media
30.11.2020 12:18
У Білорусі запустили мультимедійний проєкт про репресії проти білоруських журналістів
У Білорусі запустили мультимедійний проєкт про репресії проти білоруських журналістів
У проєкті зібрані історії журналістів, які зазнали утисків та репресій з боку влади Білорусі.

Платформа «Пресклуб Білорусі» (Press Club Belarus) запустила мультимедійний проєкт про репресії проти білоруських журналістів та незалежних медіа країни – «Пресса под прессом».

У проєкті зібрані історії журналістів, які зазнали утисків та репресій з боку влади Білорусі. Їх у текстовому форматі та форматі подкастів публікують на сайті «Пресса под прессом».

Свої історії розповіли Марина Золотова (Tut.by), Вадим Заміровський (Tut.by), Йосип Середич («Народная воля»), Єгор Мартинович («Наша Ніва»), Наталя Лубневська («Наша Ніва»), Іван Муравйов (фрілансер), Руслан Кулевіч (Hrodna.Life), Віталій Циганков («Радыё Свабода»), Альона Дубовик (Белсат TV), Стас Івашкевич (Белсат TV), Марія Еляшевіч («КП в Беларуси») та Андрій Шавлюго («БелаПАН»), Геннадій Можейко («КП в Беларуси»), Олексій Худанов (Press Club Belarus).

У «Пресклубі Білорусі» зізнаються, що не встигають публікувати історії всіх постраждалих журналістів, адже їх кількість зростає. «Ми будемо продовжувати записувати історії журналістів і редакторів, їх розповіді про те, що відбувається і як працювати в таких умовах. Послухайте голоси білоруських журналістів і редакторів, прочитайте їх історії, подивіться в їхні очі. Щоб зрозуміти, чого їм варто зберігати вірність професії і робити свою справу, незважаючи ні на що», – сказали організатори проєкту.

Крім того, проєкт «Пресса под прессом» фіксує кількість затриманих та заарештованих журналістів; кількість випадків поранення та фізичного насильства проти медійників; кількість відкритих проти журналістів справ за різними статтями; кількість випадків блокування сайтів; кількість журналістів іноземних ЗМІ, яких позбавили акредитації тощо.

Нагадаємо, 25 листопада 2020 року недержавні організації «Білорусь у фокусі», «Білоруський пресклуб», Білоруська асоціація журналістів (БАЖ), «Правова ініціатива» та правозахисний центр «Вясна» презентували «Білу книгу правосуддя». Це збірка документальних свідчень про поліцейське насильство над громадянами республіки, яка складається з розповідей постраждалих.  

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY