detector.media
30.11.2020 10:30
У Білорусі затримали журналістів «Брестской газеты», Tut.by та газети «Новы Час»
У Білорусі затримали журналістів «Брестской газеты», Tut.by та газети «Новы Час»
Загалом, під час протестів 29 листопада затримали понад 400 осіб.

У Білорусі 29 листопада пройшли акції протесту – Марш сусідів, під час яких затримали чотирьох журналістів. Про це повідомила Білоруська асоціація журналістів.

У Бресті міліція зупинила машину, у якій їхали кореспонденти «Брестской газеты» Максим Хлебец та Станіслав Коршунов (ще співпрацює з Tut.by). Їх забрали у відділок, але відпустити за три години.

У Мінську силовики затримали журналістку газети «Новы Час» Яну Трусило. Її доставили в ізолятор на Окрестина. У білоруській столиці також затримали журналістку-фрілансерку, фотографиню Інну Добротвор. Її також утримують в ізоляторі на Окрестина.

Загалом, за даними правозахисного центру «Вясна», під час протестів 29 листопада затримали понад 400 осіб.

Як писав ДМ, 16 листопада БАЖ повідомила, що зафіксувала з січня по листопад 2020 року 501 випадок репресій та порушень прав журналістів – арешти, затримання, штрафи, побиття, напади, протоколи, обшуки, конфіскація майна, перешкоджання тощо.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. ЦВК оголосила переможцем Олександра Лукашенка, тоді як за даними опозиційних екзитполів перемогла опозиційна кандидатка Світлана Тіхановська. У різних містах країни розпочалися акції протесту, які влада жорстоко придушує.

23 вересня Олександр Лукашенко провів свою інавгурацію та оголосив себе президентом. Результати виборів у Білорусі не визнали ЄС, США, Канада, Велика Британія, Україна. ЄС і Канада запровадили санкції проти посадовців Білорусі.

Опозиція Білорусі стала цьогорічним лауреатом премії «За свободу думки» імені Андрія Сахарова.

Фото: Белсат

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY