detector.media
29.11.2020 17:03
У Дніпрі помер багаторічний кореспондент «Радіо Свобода» Геннадій Сахаров. Він хворів на COVID-19
У Дніпрі помер багаторічний кореспондент «Радіо Свобода» Геннадій Сахаров. Він хворів на COVID-19
Журналісту було 75 років.

У Дніпрі пішов з життя громадський діяч і журналіст Геннадій Сахаров, який багато років працював кореспондентом «Радіо Свобода». Про це повідомляється на сайті видання.

Генадій Сахаров був росіянином за походженням, але свого часу боровся за незалежність України.

У 1980-90-х роках він брав активну участь у громадсько-політичній роботі: стояв біля витоків Народного Руху в Дніпрі, піднімав у місті перший синьо-жовтий прапор.

З 1991 по 2006 роки він працював кореспондентом «Радіо Свобода» в Дніпрі. 

Геннадій Сахаров був учасником і висвітлював події Помаранчевої революції та Революції гідності, брав участь в акціях протесту на захист свободи слова.

«COVID безжальний! Сьогодні він забрав від нас Геннадія Сахарова. Активісти національно-демократичного руху Січеславщини періоду розпаду СРСР і становлення Незалежної України пам'ятають Геннадія як безпосереднього учасника всіх важливих заходів і подій, які він оперативно висвітлював в ефірі "Радіо Свобода". Не будучи українцем за походженням, пан Геннадій невимушено володів і спілкувався українською мовою, знав багато повстанських пісень і жартівливих гуцульських коломийок, був високоосвіченою, щирою і патріотичною людиною. Вічна пам'ять достойному патріоту України!» - написав 28 листопада у Facebook голова Дніпровського товариства політв'язнів та репресованих Іван Дремлюга.

Планується, що прощання з журналістом відбудеться наступного тижня.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY