detector.media
28.11.2020 10:40
Затриманого в Індонезії блогера Орєшнікова повертають до України – МЗС
Затриманого в Індонезії блогера Орєшнікова повертають до України – МЗС
Інтерпол затримав блогера на вимогу Міністерства внутрішніх справ РФ.

Затриманий в Індонезії блогер Михайло Орєшніков повертається до України. Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Ми повернули громадянина України Михайла Орєшнікова з Індонезії, де Росія намагалася його схопити, використовуючи для своїх політичних переслідувань Інтерпол. Ми не дали цього зробити. Літак із Орєшніковим вже летить до Києва. Український паспорт = захист Української держави», - йдеться в повідомленні.

Михайло Орєшніков – блогер, музикант, громадський діяч, активний учасник антипутінського руху. У 2014 році відкрито виступав проти окупації Криму та повідомляв про злочини «зелених чоловічків» в Україні. Він жив у Росії та був учасником російської націоналістичної організації «Реструкт». Блогера неодноразово затримувала поліція через його діяльність. Після акції на підтримку України проти нього відкрили кримінальне провадження за напад на поліцейських. У липні 2014 року пан Орєшніков виїхав до України. Він попросив про політичний притулок, але йому відмовили в статусі біженця. Блогер розповідав, що вступив до батальйону «Азов», завдяки підтримці якого отримав посвідку на проживання, а в 2016 році громадянство України.

Нагадаємо, Орєшнікова затримали 6 листопада на вимогу Міністерства внутрішніх справ РФ. У МЗС України уточнили, що блогер «не оформив юридично вихід з громадянства Російської Федерації», тому його затримали за запитом Росії в міжнародному аеропорту Сукарно-Хатта у Джакарті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY