detector.media
26.11.2020 21:00
Журналіста «Белсату» Ігоря Ілляша знайшли в ізоляторі в Барановичах
Журналіста «Белсату» Ігоря Ілляша знайшли в ізоляторі в Барановичах
Два дні родичі не могли знайти журналіста у списках затриманих у кількох ізоляторах тимчасового тримання.

Журналіста телеканалу «Белсат» Ігоря Ілляша знайшли в ізоляторі в Барановичах. Про це пише сайт каналу.

Довгий час рідні не знали, де він знаходиться. 25 листопада Центральний суд Мінська призначив Ігорю Ілляшу 15 діб арешту нібито за участь в пікеті 26 жовтня. Насправді журналіст не брав участі у мітингу і навіть не висвітлював його як співробітник ЗМІ.

Під час судового засідання Ілляш розповів, що ввечері 24 листопада його затримали троє невідомих у цивільному одязі. За його словами, вони відчинили двері квартири ключем, ймовірно, конфіскованим у його дружини Катерини Андрєєвої - журналістки, яку арештували на два місяці (до 20 січня 2021 року). Силовики показали рішення про конфіскацію техніки пані Андрєєвої, але в ході обшуку забирали й техніку Ігоря Ілляша. Після цього журналіста відвезли до відділку для дачі свідчень у справі його дружини. Лише в Центральному РВВС йому представили протокол про нібито правопорушення.

26 листопада з 6 години ранку родичі Ілляша чергували біля ізолятора на Окрестина, щоб передати особисті речі. Але в списках затриманих журналіста не було, тому речі не прийняли.

Також Ігоря Ілляша не було в списках ізоляторів у Жодіно, Барановичах і Могильові. У міліції рідним не повідомляли, де знаходиться журналіст.

Раніше Ігор Ілляш та Катерина Андрєєва видали книгу про роль Білорусі у збройному конфлікті на Донбасі – «Білоруський Донбас».

Фото: belsat.eu

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY