detector.media
ГО «Детектор медіа»
25.11.2020 15:00
Портрет глядача українського кіно в кінотеатрі
Портрет глядача українського кіно в кінотеатрі
Аналітична записка за результатами дослідження

ГО «Детектор медіа» представляє аналітичну записку за результатами дослідження «Портрет глядача українського кіно в кінотеатрі». Ми мали на меті вивчити аудиторію українського кіно та в такий спосіб компенсувати брак знань про стан справ і перспективи цього сектору культури.

Дослідження було проведено з використанням результатів опитування, яке на замовлення ГО «Детектор медіа» провів Київський міжнародний інститут соціології у співпраці з Центром «Соціальні індикатори». Проєкт реалізовано за підтримки Українського культурного фонду в рамках програми «Аналітика культури».

Аналітичну записку за результатами дослідження можна завантажити тут

Cinema_viewers_DM_UCF_2020_final_WEB.pdf load...

З 27 серпня по 18 жовтня методом особистих інтерв’ю було опитано 2004 відвідувачів 26-ти кінотеатрів чотирьох міст України (Київ, Харків, Одеса, Львів), які переглянули українські фільми, що йшли в прокаті (загалом – 13 фільмів). Статистична похибка вибірки не перевищує 2%.

Результати опитування показали:

Під час проведення опитування глядачів українського кіно ми зрозуміли, що для повноти дослідження нам потрібно почути голос самих кінотеатрів. Силами «Детектора медіа» ми опитали й менеджмент українських кінотеатрів. Документ містить інтерв’ю менеджерів і власників дев’яти кінотеатрів і кінотеатральних мереж.

Наприкінці аналітичної записки викладено висновки та рекомендації за результатами дослідження.

*Проєкт реалізовано за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою авторів.

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики й визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.

Фото: Multiplex

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY