detector.media
25.11.2020 11:45
У Чернігові затримали іноземця, якого підозрюють у спробі створити осередок «агітаторів агресивної війни» – СБУ
У Чернігові затримали іноземця, якого підозрюють у спробі створити осередок «агітаторів агресивної війни» – СБУ
За даними спецслужби, затриманий поширював матеріали про домінування так званої «слов’янської держави» та дискримінаційні статті.

Служба безпеки України повідомила, що затримала іноземного пропагандиста, якого підозрюють у спробі створити в Чернігові осередок «агітаторів агресивної війни». Про це СБУ повідомила 24 листопада.

За даними спецслужби, громадянин однієї з пострадянських країн поширював матеріали про домінування так званої «слов’янської держави» над іншими народами та дискримінаційні статті, у яких принижував честь і гідність однієї з нацменшин.

Слідчі встановили, що затриманий був учасником радикального угруповання, створеного в РФ, та шукав на Чернігівщині однодумців «для залучення до пропагандистських заходів». Інформація про його співпрацю із російськими спецслужбами СБУ ще перевіряє.

Під час обшуків правоохоронців знайшли в зловмисника комп’ютерну техніку та документи «із доказами протиправної діяльності». У затриманого також вилучили зброю, на яку він не мав дозвільних документів.

СБУ розслідує кримінальне провадження за ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України. У межах справи затриманому поки не оголосили підозру й не обрали запобіжний захід – це питання вирішується.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Служба безпеки України викрила регіональний осередок всеукраїнської мережі «тролів» у Дніпропетровській області. Вони через соцмережі розповсюджували матеріали, які могли вплинути на виборчий процес, а також  закликали до порушення територіальної цілісності України. 

Фото: СБУ 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY