detector.media
25.11.2020 10:15
У Мінську затримали журналіста «Белсату», чоловіка арештованої Андрєєвої
У Мінську затримали журналіста «Белсату», чоловіка арештованої Андрєєвої
У нього вилучили комп'ютер, телефон та інші речі.

У Мінську 24 листопада силовики затримали журналіста телеканалу «Белсат» Ігоря Ілляша, чоловіка арештованої в кримінальній справі журналістки «Белсату» Катерини Андрєєвої. Про це повідомив канал.

У квартирі Ігоря Ілляша брат знайшов протокол про вилучення комп'ютера, телефону та інших речей. На копії протоколу не видно імен та не вказано причини, чому забрали особисті речі журналіста. О 23:55 брат журналіста повідомив редакції, що пана Ілляша утримують в ізоляторі тимчасового тримання на Окрестина.

Катерина Андреєва та Ігор Ілляш працюють на телеканалі «Белсат», раніше були авторами проєкту «Донбас.Реалії». Разом вони видали книгу про роль Білорусі у збройному конфлікті на Донбасі – «Білоруський Донбас».

Фото: Мар`яна Драч / Facebook

Нагадаємо, 20 листопада в Мінську журналістку білоруського опозиційного телеканалу «Белсат» Катерину Андрєєву арештували на два місяці (до 20 січня 2021 року). Їй висунули звинувачення в кримінальному злочині – «організації та підготовці дій, що грубо порушують громадській порядок». Того ж дня затримали журналістку «Белсат» Дарину Чульцову.

Білоруська асоціація журналістів 23 листопада закликала владу країни відпустити Катерину Андрєєву та Дарину Чульцову й припинити кримінальне переслідування.

 

Фото: Белсат

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY