detector.media
24.11.2020 17:04
До другого туру пітчингу патріотичних серіалів увійшли 33 проєкти
До другого туру пітчингу патріотичних серіалів увійшли 33 проєкти
Міністерство культури та інформаційної політики назвало проєкти телевізійних серіалів патріотичного спрямування, що претендують на державну фінансову підтримку.

Про це повідомляється на сайті міністерства. 

До переліку проєктів, допущених до участі у другому етапі конкурсного відбору, включені проєкти, які за результатами оцінювання отримали середню оцінку не менше 17 балів.

За регламентом, публічні презентації (власне пітчинг) мають відбутися 25-26 листопада, але станом на 17:00 24 листопада Мінкульт не повідомив місце, час та графік проведення пітчингу.

Перелік учасників пітчингу має такий вигляд:

Нагадаємо, Мінкульт оголосив прийом докуметів на пітчинг патріотичних серіалів 29 жовтня.  

На державну підтримку можуть розраховувати проєкти, за результатами яких до 18 грудня цього року буде створений вже готовий серіал, та проєкти, за результатами яких до 18 грудня будуть завершені окремі етапи (розвитку, розробки режисерського сценарію, підготовчого або знімального періоду).

Розмір підтримки складатиме не більше ніж 50% загальної кошторисної вартості проєкту. 

Проєкти буде оцінювати Експертна комісія з 12 осіб, яку було обрано в серпні цього року

У 2018 році Міністерство культури України завдяки новій бюджетній програмі «Виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування» провело конкурс кінопроєктів (так званий «патріотичний пітчинг»). У ньому перемогли 69 національних кінопроектів, серед яких і серіали

У 2019 році тодішній заступник міністра культури Юрій Рибачук розповів «Детектору медіа», що проведення другого подібного конкурсу не планувалося

8 липня 2020 року уряд своєю постановою виділив з фонду боротьби з COVID-19 1 млрд грн Міністерству культури та інформаційної політики. Серед іншого, додаткові кошти мали піти на:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY