detector.media
23.11.2020 17:40
Рекламу та міжпрограмне спонсорство на каналах «1+1 медіа» продаватиме новий сейлзхаус
Рекламу та міжпрограмне спонсорство на каналах «1+1 медіа» продаватиме новий сейлзхаус
Попередній сейлзхаус групи займатиметься інтеграційним спонсорством і роботою з прямими клієнтами.

Із 1 січня 2021 року продажами прямої реклами та міжпрограмного спонсорства на телеканалах групи «1+1 медіа» займатиметься новий сейлзхаус ТОВ «Сиріус медіа». Попередній продавець реклами й спонсорства групи, ТОВ «Глобал медіа груп», буде займатися інтеграційним спонсорством і роботою з прямими клієнтами. Про це повідомляє пресслужба групи «1+1 медіа».

«Таке розмежування напрямів та передача прав на продаж реклами незалежному гравцеві ринку є абсолютно логічним кроком. Наш поточний партнер Глобал медіа груп залишається сильним гравцем із більше ніж 12-річним досвідом і наше портфоліо клієнтів мовить саме за себе. В той же час ми покладаємо великі сподівання на співпрацю із “Сиріус медіа” та впевнені, що клієнти зовсім скоро оцінять ексклюзивні пропозиції та індивідуальний підхід», – говорить Валерій Варениця, член правління, комерційний директор групи «1+1 медіа».

Компанію «Сиріус медіа» очолив Тимофій Гонта (на фото), який 9 років поспіль обіймав посаду керівника напряму продажів прямої реклами у «Глобал медіа груп». Частина співробітників «Глобал медіа груп» також приєдналася до команди «Сиріус медіа».

«Сиріус медіа» пропонує рекламодавцям як окремі послуги, так і пакетну пропозицію, що включає і пряму рекламу, і міжпрограмне спонсорство. «Цього року ми в експериментальному порядку запропонували рекламодавцям Глобал медіа груп комплексний пакет послуг – і клієнти залишилися задоволені результатом. Тому вже із 2021 року ми ще більше підсилимо цю інтеграцію двох типів», – пояснив пан Гонта.

За повідомленням пресслужби, команда «Сиріус медіа» зосередиться на вдосконаленні програмного забезпечення, щоб оптимізувати пакети послуг для клієнтів і розширити його можливості в плані розміщення прямої реклами тощо.

«Глобал медіа груп» зосередиться, зокрема, на розвитку інтеграційного спонсорства та роботі з прямими клієнтами. Напрям інтеграційного спонсорства очолює Катерина Кудрицька, керівниця відділу спонсорства «Глобал медіа груп».

За її словами, інтеграційне спонсорство зростає з року в рік: «Немає жодних сумнівів, що інтеграційне спонсорство є ефективним лише за умови тісної співпраці з продюсерами, креативом, маркетингом безпосередньо каналів групи “1+1 медіа”. Ми пропонуємо клієнту не просто заставку, плашку, логотип – а креатив, який виправдає його інвестиції».

За даними єдиного державного реєстру, ТОВ «Сиріус медіа» зареєстроване 19 червня 2020 року та розташоване за однією адресою з інформаційним агентством УНІАН (Хрещатик, 4), що входить до групи «1+1 медіа». Компанією володіють Василь Софін (50%) і ТОВ «Тауер фінанс» (50%), кінцеві бенефіціарні власники – Василь Кантемір (25%) і Володимир Юрченко (25%).

ТОВ «Глобал медіа груп» зареєстроване ще у 2007 році та має спільну адресу з телеканалами та іншими компаніями «1+1 медіа» – вул. Кирилівська, 23. Власник – офшорна компанія «Спінтрекс Холдінгз Лтд» з Британських Віргінських островів, а кінцевий бенефіціар, за даними реєстру, відсутній, бо жодна особа прямо або опосередковано не контролює понад 25% компанії.

Нагадаємо, з 2021 року змінюється конфігурація продажів реклами чотирьох медіагруп. Розпадається умовний «Альянс» трьох медіагруп StarLightMedia, «Медіа Група Україна» та Inter Media Group, який з 2013 року протистояв групі «1+1 медіа». Натомість створюється нова конфігурація 2 х 2: StarLightMedia + «1+1 медіа» проти «Медіа Групи Україна» + Inter Media Group. До 2013 року продажі телереклами мали різні конфігурації, їхня зміна часто супроводжувалася суперечками довкола справедливого розподілу доходів між учасниками коаліції.

Першим про початок продажів телереклами на 2021 рік та умови для рекламодавців оголосив 27 жовтня новий сейлзхаус Ocean Media Plus, який продаватиме рекламу на каналах StarLightMedia. Сейлзхаус продаватиме пряму рекламу та медійне спонсорство однією угодою. Водночас внутрішній сейлзхаус групи StarLight Brand Content продовжуватиме продавати інтегроване спонсорство на телеканалах StarLightMedia.

18 листопада сейлзхаус Evident Media, який раніше ексклюзивно продавав рекламу на телеканалах «Медіа Групи Україна», оголосив про початок продажів прямої телевізійної реклами на 2021 рік на каналах двох медіагруп – «Медіа Групи Україна» та «Інтер медіа груп». Сейлзхаус закладає медіаінфляцію 5-7%, пропонує знижки за ексклюзивне розміщення, за зміщення бюджетів на початок року, відмовляється від націнок за неесклюзив і кобрендинг.

Валерій Варениця в інтерв'ю «Детектору медіа», коментуючи розпад «Альянсу», сказав: «Ринок у 2021 році отримає нову конфігурацію та більше свободи вибору. Зараз продажі носять пакетний характер і, купуючи умовну "гречку" в особі ICTV, у навантаження рекламодавець отримував і умовну "кільку" – телеканал "Інтер". Наступного року в рекламодавців буде менше обмежень. Ми дуже тішимося тим фактом, що наші клієнти отримають можливість розширити перелік каналів, які вони використовують у своїх сплітах, і не будуть затиснуті можливостями лише нашої групи».

Він також розповів, що у своїх переговорах з великими рекламними групами «1+1 медіа» намагається довести, що ринок наступного року зросте на 15% (тобто група хоче закладати такий рівень інфляції). Однак група готується до обох сценаріїв – і переоцінки, і недооцінки ринку.

На фото: Тимофій Гонта, фото надане пресслужбою групи

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY