detector.media
23.11.2020 11:45
Михайло Подоляк: ОПУ створює пул блогерів, які говоритимуть про позитивні тренди у внутрішній політиці (ДОПОВНЕНО)
Михайло Подоляк: ОПУ створює пул блогерів, які говоритимуть про позитивні тренди у внутрішній політиці (ДОПОВНЕНО)
Він підтвердив, що з ОПУ співпрацює Сергій Іванов. Сам блогер це заперечив.

В Офісі президента створюють пул блогерів, які в соціальних мережах говоритимуть про позитивні тренди у внутрішній політиці. Про це «Бабелю» повідомив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк.

«Вони самі, думаю, будуть публічно говорити про позитивні тренди у внутрішній політиці, а не просто хейтити. У нас, на жаль, 90 відсотків інформпростору — це хейт. Вважається, що негатив добре продається, що на ньому можна добре сидіти. Ця велика проблема, якій понад 20 років», – сказав він та додав, що куруватиме цей пул не він, а SMM-сектор.

Пан Подоляк спершу не хотів називати блогерів, які вже почали співпрацювати з ОПУ. Пізніше він сказав, що нібито немає списку з прізвищами блогерів. «Бабель» уточнив, чи входять у цей пул блогери Сергій Іванов, Сергій Наумович, Сергій Гришин та політолог Кость Бондаренко.

«Припустимо, Іванов працює з нами, чому він не може цього робити? Він може, але якщо так, чому ви не хочете про це сказати? Якщо ви провели контент-аналіз і зʼясували, що Іванов працює з нами, у чому тоді питання? Ну, працює», – відповів радник керівника ОПУ.

ДОПОВНЕНО: Блогер та ведучий Сергій Іванов сказав «Детектору медіа», що не отримував пропозицій від Офісу президента щодо залучення до пулу блогерів.

Він додав, що блогерам, які вже співпрацюють з ОПУ, поки не платять.

«Якщо знадобиться технічна підтримка. Якщо ми вирішимо збільшити аудиторію, ввести якісь нові формати, які вимагають внесків, тоді так. Я вважаю, що візуалізовані блоги зараз більш затребувані, ніж текстові. Якщо ми виведемо когось на YouTube, то будемо це робити [підтримувати блогерів грошима]. Чому? Тому що зараз немає пропрезидентських відеомайданчиків, де б ми могли розповідати про те, що робимо. Усі «тєлєкі» [телеканали] зараз, на жаль, завʼязані на інші політичні групи», – пояснив він.

Крім того, Михайло Подоляк додав, що блогери матимуть можливість приходити до Офісу на зустрічі в форматі off the record.  

Нагадаємо, радник керівника ОПУ Михайло Подоляк розповів, що в Офісі президента України створили штаб медіареагування, який розробляє концепції реагування на скандали в ЗМІ. Крім того, на його думку, у поїздках президента України Володимира Зеленського мають супроводжувати представники 20 основних українських ЗМІ. Раніше заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів про ідею створення президентського пулу ЗМІ, до якого увійдуть 20-25 журналістів. 

12 листопада стало відомо, що в Офісі президента планують запустити «іменний відеоблог» Володимира Зеленського, у якому він даватиме фідбек на топ-5 тем тижня. Того ж дня хворий на коронавірусну інфекцію Володимир Зеленський записав звернення з лікарні Феофанія. Його спершу опублікував телеканал «Україна 24», пізніше відео з'явилося в соцмережах президента.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY