detector.media
20.11.2020 17:15
Держкіно виділить 1,6 млн грн на оскарівську промокампанію «Атлантиди»
Держкіно виділить 1,6 млн грн на оскарівську промокампанію «Атлантиди»
Таке рішення прийняли члени Ради з державної підтримки кінематографії на своєму засіданні 20 листопада.

Відео засідання доступне на ютуб-каналі Держкіно.

За словами продюсера стрічки «Атлантида» Володимира Яценка, підписано контракт з американським дистриб'ютором Grasshopper та є попередня домовленість з американською PR-компанією Divergent PR, що працюватиме над просуваннямм фільму в США. 

Показ фільму для американських кіноакадеміків у США відбуватиметься під відкритом небом та в онлайн-форматі, аби дотримуватися правил безпеки під час пандемії коронавірусу. 

За словами продюсера, в бюджет не входить його подорож до США із Валентином Васяновичем. 

Для Володимира Яценка це друга оскарівська промокампанія поспіль. Минулого року він просував у США дебютну стрічку Нарімана Алієва «Додому», яка ввійшла до лонглиста премії «Оскар», але далі не пройшла. 

Фільм  «Атлантида» Валентина Васяновича розповідає про двох друзів-ветеранів, які працюють на металургійному заводі в 2025 році. Один із них не може здолати посттравматичний синдром після війни на Донбасі й одного дня робить фатальний крок у розпечену лаву. Згодом завод закривають зарубіжні власники, і його товаришеві доводиться шукати собі нову роботу. Ця нова робота приводить його до несподіваних знайомств і волонтерського долучення до однієї дуже непростої, проте важливої справи.

Більше про стрічку - в рецензії Ігоря Грабовича для «Детектора медіа».

Нагадаємо, кінопроект драми «Атлантида» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку розміром 20 млн 835 тис. грн. при загальній вартості виробництва фільму 41 млн 835 тис. грн. Виробництво стрічки здійснила «Студія Гармата фільм».

Усі ролі в картині зіграли непрофесійні актори; виконавці головних ролей – колишній розвідник, волонтер благодійного фонду допомоги армії «Повернись живим» Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека та доброволець Василь Антоняк.

Стрічка здобула перемогу в офіційній конкурсній програмі «Горизонти» 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю, а також має низку нагород на різних міжнародних кінофестивалях. 

Як писав «Детектор медіа», фільм Валентина Васяновича «Атлантида» обрано Українським оскарівським комітетом претендентом на премію «Оскар» від України. Стрічка також боротиметься за право бути номінованою на премію «Золотий глобус». 

Наразі «Атлантиду» можна подивитися в українських кінотеатрах. За перший тиждень прокату фільм зібрав понад 1 млн грн. 

Нагадаємо, дослідження «Детектора медіа» показало, що «Атлантида» є найочікуванішим фільмом серед глядачів українського кіно

Інтерв'ю Валентина Васяновича про майбутню оскарівську кампанію читайте тут

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY