detector.media
20.11.2020 14:11
«Київ» запускає свій документальний фільм про карантин у столиці
Прем'єра першої частини фільму «Карантин. Київ» вийде на екран 27 листопада о 20:00.

Телеканал «Київ» покаже документальний фільм власного виробництва «Карантин. Київ». Про це повідомляє пресслужба каналу.

Стрічка розповідає про початок пандемії у столиці України. Продюсер - фільму Наталія Лященко, керівник радіо «Київ 98 ФМ», режисер - Ольга Гібєлінда.

«Ви дізнаєтеся, хто першим заразився на новий коронавірус і чому одна київська лабораторія приховувала інформацію про підтверджені випадки захворювання. Автори фільму знайшли відповідь на питання, чому під час локдауну українці кинулися скуповувати гречку, туалетний папір, продукти харчування і через що стався спалах домашнього насильства, зокрема, спрямований проти чоловіків», - йдеться у повідомленні каналу.

Спеціально для проєкту мер столиці Віталій Кличко дав ексклюзивне інтерв'ю. А співробітники київської міської клінічної лікарні № 4, що стала опорною для хворих на COVID-19, розповіли про свою щоденну боротьбу з новим вірусом. «Про те, як їхню медсестру, яка поверталася після зміни додому, вигнали з електрички, тому що пасажири вирішили - вона може бути джерелом зарази. А ще про те, на які хитрощі йшли медики, які алгоритми повернення додому розробляли, аби не заразити свої родини. Знімальна група телеканалу також перебувала в самому епіцентрі подій - у палатах, де лежали хворі з COVID-19», - звертає увагу канал.

У картині використано кадри з репортажів журналістів «Києва». Потрапила в фільм і власна історія телеканалу, коли через пожежу електромереж на Хрещатику частково згоріло телеустаткування і навіть на кілька годин повністю припинилося мовлення. Тоді телевізійникам терміново довелося перебиратися в нове приміщення і вже на ходу все облаштовувати

Телеканал «Київ» також розпочав знімати продовження проєкту. У ньому йтиметься про те, як постраждав місцевий бізнес, і про нові факти про хворобу.

Нагадаємо, восени канал «Київ» розпочав знімати документальні фільми. У виробництві проєкти про аварійні служби міста та про життя Києва у 1990-2020 роках.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY