detector.media
20.11.2020 11:42
У Білорусі порушили справу за матеріал про загиблого учасника протестів, затримали журналістку
У Білорусі порушили справу за матеріал про загиблого учасника протестів, затримали журналістку
Кримінальну справу порушено щодо лікаря та «іншої особи». Затримали журналістку Tut.by.

19 листопада в Білорусі силовики обшукали й затримали журналістку Tut.by Катерину Борисевич, яка готувала матеріал про загиблого учасника акцій протесту Романа Бондаренка. Генеральна прокуратура Білорусі повідомила про порушення кримінальної справи через «розголошення лікарської таємниці» та «надання недостовірної інформації» за фактом загибелі Романа Бондаренка. Про це пише Tut.by.

За повідомленням пресслужби Генпрокуратури Білорусі, кримінальну справу порушено щодо лікаря Міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги та іншої особи. «Діючи умисно, без службової необхідності, підозрюваний вступив у злочинну змову з представником інтернет-ресурсу (tut.by), якому повідомив відомості про результати медичного огляду Романа Бондаренка. Тим самим він розголосив лікарську таємницю, при цьому надав недостовірну інформацію», — заявили в Генпрокуратурі та повідомили, що «підозрювані затримані».

Журналістка Катерина Борисевич, яка готувала матеріал про Романа Бондаренка, спершу перестала виходити на зв’язок. Її дочка сказала, що вона вийшла до магазину. За деякий час журналістка повернулася додому в супроводі силовиків. За словами дочки, у квартирі пройшов обшук, забрали ноутбук. Менш ніж за годину Катерину Борисевич забрали чоловіки в масках. Згодом стало відомо, що її везуть у СІЗО КДБ. 20 листопада її мають допитати, але редакції невідомо, у якому статусі.

Нагадаємо, 18 листопада в Білорусі заарештували ще трьох журналістів незалежних видань за нібито участь в акціях протесту. 19 листопада КДБ Білорусі визнав засновників телеграм-каналу Nexta Степана Путила і Романа Протасевича терористами.

20 листопада в Мінську проходить прощання із загиблим 11 листопада Романом Бондаренком.

Фото: Tut.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY