detector.media
20.11.2020 11:04
Міжнародну премію за свободу преси отримали журналісти з Ірану, Нігерії, Росії та Бангладеш
Міжнародну премію за свободу преси отримали журналісти з Ірану, Нігерії, Росії та Бангладеш
Лауреатом Премії імені Гвен Іфілл стала правозахисниця Амаль Клуні.

Цьогоріч лауреатами Міжнародної премії за свободу преси від Комітету захисту журналістів (CPJ) стали журналісти з Ірану, Нігерії, Росії та Бангладеш, повідомляє CPJ. Онлайн-церемонія нагородження відбулася увечері 19 листопада. Її провів ведучий NBC Лестер Голт. Цього року CPJ вручав свою премію в 30-й раз.

CPJ відзначив премією таких журналістів:

У своєму виступі Світлана Прокоп’єва зазначила, що в Росії «журналістика часто прирівнюється до злочину. Ми знову ковзаємо в тоталітаризм. Бо якщо немає свободи слова, інші свободи недосяжні».

Шадіхул Алам наголосив, що «медіа перебувають під загрозою у всьому світі, вони зазнають активних нападів. Я думаю, що для світу важливо визнати роль медіа, їх значення, щоб ми на місцях знали, що ми не самотні і що нас підтримують».

Лауреатом Премії імені Гвен Іфілл (Gwen Ifill Press Freedom Award) стала правозахисниця Амаль Клуні. Нагороду їй вручила під час онлайн-церемонії акторка Меріл Стріп.

Меріл Стріп у своєму виступі наголосила на небезпеці професії журналістів: «Висвітлюючи пандемію чи протестуючи, журналісти скрізь піддаються нападам. Сама правда, яку вони прагнуть нам донести, зазнає нападу».

У своїй промові Амаль Клуні зазначила, що «американці проголосували за нового лідера, який зможе відновити моральне лідерство на світовій арені. Вони відкинули кандидата, який назвав пресу "ворогами народу" і відмахнувся від вбивства колумніста "Вашингтон Пост"».

Нагадаємо, у 2018 році однією з лауреаток Міжнародної премії за свободу преси стала українська журналістка «Громадського» Настя Станко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY