detector.media
18.11.2020 14:50
Агенти впливу Кремля поширюють антизахідні наративи в Україні через медіахолдинги та соцмережі – тимчасова повірена США
Агенти впливу Кремля поширюють антизахідні наративи в Україні через медіахолдинги та соцмережі – тимчасова повірена США
Дипломатка вважає, що ці сили поширюють дезінформацію в особистих інтересах, мотивуючись бажанням збагатитися, і намагаються провалити євроатлантичну інтеграцію України.

Росія протистоїть Україні на різних фронтах: у Верховній Раді є її маріонетки, а антизахідні наративи Кремля поширюються в медіапросторі країни. Про це заявила 17 листопада на конференції «Діалоги про реформи» тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, яку цитує «Ліга».

«Зараз на багатьох фронтах Україна бореться з агресією Росії: окупацією і спробою анексії Криму, підтримуваним Росією конфліктом на Донбасі. Також це кібератаки і дезінформація, яка поширюється з території РФ і через маріонеток Росії, частина з яких по сьогоднішній день сидить Верховній Раді», – сказала вона.

Вона також зазначила, що агенти впливу Кремля намагаються поширювати антизахідні наративи в Україні через медіахолдинги і соцмережі. «Ці голоси говорять, що західні партнери намагаються управляти внутрішніми справами України. Цей наратив нечесний: він перевертає реальність з ніг на голову. Західні партнери підтримують Україну, ті цілі, які стоять перед українським урядом і народом», – додала пані Квін.

Дипломатка вважає, що ці сили поширюють дезінформацію в особистих інтересах, мотивуючись бажанням збагатитися, і намагаються провалити євроатлантичну інтеграцію України.

Вона також зазначила, що президент Володимир Зеленський прийшов до влади з гаслом боротьби з корупцією і «досяг певних успіхів»: скасування депутатської недоторканності, прийняття банківського і земельного закону. Однак реформам намагаються чинити опір ті, чиї інтереси вони зачіпають, додала вона. «Олігархи й далі телефонують членам Ради, суддям та іншим посадовим особам, щоб підірвати порядок денний президента, і щоб система працювала в їх користь», – пояснила вона.

Крістіна Квін підсумувала, що США мають намір і далі співпрацювати із Зеленським з питань євроатлантичної інтеграції.

Нагадаємо, за даними моніторингу «Детектора медіа», наратив про «західне управління» Україною є однією з найпоширеніших тез проросійської пропаганди в українських медіа. За даними моніторингу, головним джерелом проросійської пропаганди в українських медіа виступає партія «Опозиційна платформа – За життя». Наративи проросійської пропаганди виходять від політиків, спікерів і так званих «експертів» ОПЗЖ та поширюються через три не пов’язані між собою групи медіа: умовний «холдинг Медведчука» (телеканали й сайти ZIK, NewsOne, «112», сайт MigNews); телеканал «Інтер»; проросійські сайти «Страна», «Вести», «Клименко тайм», «Голос.ua», «Эхо Киева».

Один з останніх прикладів – марафон телеканалу ZIK 13 листопада про Джорджа Сороса, Джо Байдена та «зовнішній вплив» Україною.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY