detector.media
16.11.2020 18:35
Прощання з Мироном Петровським відбудеться 18 листопада
Прощання з Мироном Петровським відбудеться 18 листопада
Він помер на 89-му році життя.

Прощання з письменником, літературознавцем та членом Українського ПЕН Мироном Петровським відбудеться 18 листопада об 11:00. Про це «Детектору медіа» повідомив режисер Сергій Маслобойщиков.

Прощання пройде в морзі лікарні №3 – вулиця Петра Запорожця 26М, заїзд з вулиці Курнатовського «Дім пам'яті»; поховання – на «Лісовому кладовищі».

Нагадаємо, 14 листопада 2020 року в Києві помер письменник, літературознавець та член Українського ПЕН Мирон Петровський. Йому було 88 років.

Він народився 8 травня 1932 року в Одесі, але майже все життя прожив в Києві. Він закінчив філологічний факультет Київського університету імені Тараса Шевченка. У 1960 році через переслідування республіканського КДБ переїхав до Москви, де певний час перебував нелегально разом із Йосипом Бродським. Пізніше він працював літературним секретарем Корнія Чуковського. У його доробку книги «Місту і світу: Київські нариси», «Майстер і Місто: Київські контексти Михайла Булгакова», «Музика екрана», «Книгу про Корнія Чуковського», «Книги нашого дитинства», «Російський романс на рубежі століть» тощо.

Фото: Дух і літера

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY