detector.media
16.11.2020 13:23
У Білорусі під час акцій протесту затримали 24 журналістів
У Білорусі під час акцій протесту затримали 24 журналістів
Загалом під час протестів затримали майже 1300 осіб.

У Білорусі під час протестів та акцій пам'яті вбитого Романа Бондаренка 15 листопада силовики затримали 24 журналістів. Про це повідомила Білоруська асоціація журналістів (БАЖ).

Загалом, за даними правозахисного центу «Вясна», під час протестів затримали майже 1300 осіб.

Зокрема, у Мінську на місці вбивства Романа Бондаренка, де створили народний меморіал, зібралися тисячі людей. Силовики оточили цей квартал і застосували проти мітингувальників спецзасоби, багатьох – затримали. Серед затриманих було 17 журналістів: Юрій Шамшур (ТАСС), Тетяна Ільясова (МІА «Россия сегодня»), Світлана Совко («Інтерфакс-Захід», Андрій Покумейко (БелТА), Олександр Івулін (Tribuna.cоm), Владислав Кулецький (Realt.by), Ігор Карней, Андрій Рабчік, Юлія Альгерчік (Tut.by), Катерина Андрєєва та Дарина Чульцова («Белсат»), Андрій Шавлюго та Юлія Коцка (БелаПАН), Шура Пилипович-Сушчіц та Тетяна Курьян («Наша Ніва»), фотограф Євген Отцецкій, фотографка та операторка Тетяна Гаврильчик.

У Вітебську затримали двох журналістів – Алеся Пілецького (Tut.by, «Народная воля») та Ігоря Матвєєва («Народныя навіны Віцебска»).

У місті Гродно затримали фотографа Євгена Бузука, радіоведучого Сергія Годяева, журналістів Андрія Ломова (Hrodna.life) та Михайла Кунцевича (autogrodno.by). У Пінську затримали журналістів Андрія Якімуша («Медіа-Полісся»).

Майже всіх журналістів пізніше відпустили.

Нагадаємо, з січня по жовтень 2020 року Білоруська асоціація журналістів зафіксувала понад 400 випадків переслідування журналістів за їхню професійну діяльність, а саме: пошкодження і вилучення техніки, затримання, побиття, стрілянина гумовими кулями, штрафи, адміністративні арешти за «участь у мітингах» і «непокору законним вимогам міліції», кримінальні справи.

Правозахисні організації Білорусі також повідомили, що станом на 5 листопада влада утримувала 121 політв’язня

Фото: Tut.bу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY