detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
12.11.2020 14:57
Нацрада продовжила цифрову ліцензію «каналу ОПЗЖ» через рішення суду
Нацрада продовжила цифрову ліцензію «каналу ОПЗЖ» через рішення суду
Національна рада з питань телебачення та радіомовення подовжила цифрову ліцензію компанії ТОВ «Медіамережі» (логотип «Всі новини»), бо виконувала судове рішення.

Про це йшлось під час засідання регулятора 12 листопада.

Ліцензію компанії продовжили на 7 років. «Медіамережі» мали ліцензію у мультиплексі МХ-5 у Києві, однак регулятор на засіданні 30 жовтня не продовжив її через те, що за словами тоді ще першої заступниці голови Нацради Ольги Герасим’юк, заява на продовження строку дії ліцензії була подана із запізненням на 173 дні. У цьому рішенні Нацради телеканал «Всі новини» вбачав ознаки політичного тиску і звернувся до суду, подавши одразу два позови: у першому оскаржував дії регулятора, у другому просив заборонити проводити конкурс на місце у мультиплексі МХ-5 у Києві. 

Окружний адміністративний суд 26 лютого 2020 року позов компанії задовольнив, рішення Нацради скасував та зобов’язав регулятора продовжити дію ліцензії.

Нацрада оскаржила це рішення у касації, однак 2 листопада Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду відмовив у відкритті касаційного провадження.

Під час засідання представник попросив позитивно вирішити питання про ліцензію.  А голова Нацради Ольга Герасим’юк зазначила: «Рішення Окріжного адміністративного суду ми змушені виконати оскільки пройшли весь шлях оскарження очевидного протиправного рішення першої та апеляційної інстанції, які грубо втрутились у повноваження Нацради. Оскільки тільки Нацрада має право ухвалювати такі рішення».

Нагадаємо, народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя», керівник київського осередку цієї партії, київський забудовник Вадим Столар у червні 2020 року купив ТОВ «Медіамережі» у Андрія Альошина та Йосипа Аксельруда, обидва є помічниками Вадима Рабіновича на громадських засадах.

Однак на засіданні Нацради 12 листопада саме Йосипа Аксельруда члени регулятора назвали кінцевим бенефіціарним власником компанії. Цю інформацію підтверджують дані «Опендатабот» станом на 9 листопада.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY