detector.media
11.11.2020 18:35
Мінкульт готує пропозиції, як фінансово підтримати креативні індустрії через посилення карантину
Мінкульт готує пропозиції, як фінансово підтримати креативні індустрії через посилення карантину
11 листопада уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. Тепер на вихідних не працюватимуть ресторани, бари, кафе, торгові центри та кінотеатри.

Міністерство культури та інформаційної політики готує пропозицію до Кабінету Міністрів про режим фінансової компенсації для сфери культури, креативних індустрій та туризму. Про це повідомляє пресслужба МКІП.

«Будемо апелювати до європейського досвіду, бо введення локдауну там передбачало фінансові компенсації від держави суб’єктам господарювання (у тому числі і самозайнятим) на період простою», - зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, сукупні втрати культури, туризму та креативних індустрій із початку березеня склали майже 2% ВВП країни, або більше 83 млрд грн. 

Зокрема, кінотеатри втратили 39% відвідувачів. Середні втрати доходу за один вікенд складають 17,13 млн грн.

Культура та креативні індустрії (без ІТ та кіномереж) втратили 50% доходу через обмеження на проведення заходів та вхід до закладів, втрату платоспроможності. Середні втрати доходу за один уікенд – 324,16 млн грн.

Локдаун туризму, культури та креативних індустрій може призвести до втрати близько 10% ВВП протягом найближчих 5 років. 

«Ситуація потребує термінових рішень. Попередні заходи – гранти УКФ чи УІКу – зараз на етапі здійснення, і, сподіваюсь, будуть доведені Мінфіном до завершення. А закон про 7% ПДВ має спрацювати після завершення локдауну», - додав міністр.

Нагадаємо, 11 листопада уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. Тепер на вихідних не працюватимуть ресторани, бари, кафе, торгові центри та кінотеатри. МКІП раніше був проти такої ініціативи.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY