detector.media
11.11.2020 10:32
У Мінську затримали журналіста «Радіо Свобода»
У Мінську затримали журналіста «Радіо Свобода»
Пана Груздиловича утримують в ізоляторі на Окрестіна.

У Мінську ввечері 10 листопада міліція затримала журналіста білоруської редакції «Радіо Свобода» Олега Груздиловича. Про це повідомило «Радіо Свобода».

Силовики прийшли до журналіста додому. Вони показали його знімки з акції протесту 25 жовтня в Мінську, на яких він працював за редакційним завданням від газети «Народна воля».

«Міліціонери сказали, що потрібно ще дещо уточнити, і відвезли його в Фрунзенське РУВС Мінська, де його нібито чекає дільничний», – розповіла дружина журналіста.

Через кілька годин їй повідомили, що пана Груздиловича залишили в ізоляторі на Окрестіна.

Журналіст мав акредитацію від Міністерства закордонних справ Білорусі, але його та ще трьох кореспондентів «Радіо Свобода» позбавили акредитації 29 серпня 2020 року. Олег Груздилович – відомий білоруський журналіст, який спеціалізується на правозахисній тематиці, понад 20 років пропрацював кореспондентом білоруської служби «Радіо Свобода» та співпрацює з незалежними білоруськими медіа.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко неодноразово критикував іноземні ЗМІ, які висвітлюють події в Блорусі з тієї сторони, яку не демонструє білоруське державне телебачення. Діставалося і чиновникам, «які чекають вказівок, як в цьому випадку чинити».

29 серпня 2020 року влада Білорусі почала масово позбавляти акредитації журналістів іноземних ЗМІ. Тоді було відомо про щонайменше 19 журналістів, яких позбавили акредитації, серед них був журналіст «Радіо Свобода» Олег Груздилович. Медійників із громадянством інших країн після цього депортували.

На початку жовтня влада Білорусі без попередження офіційно скасувала акредитацію усіх журналістів іноземних засобів масової інформації. 

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY