detector.media
10.11.2020 15:10
The Insider знайшов у родички кремлівського куратора ЗМІ квартири за 6 мільйонів доларів
The Insider знайшов у родички кремлівського куратора ЗМІ квартири за 6 мільйонів доларів
За даними видання, у Олексія Громова та його родичів не було легальних коштів, щоб купити ці квартири.

Родичка першого заступника голови Адміністрації президента РФ, кремлівського куратора ЗМІ Олексія Громова володіє нерухомістю в центрі Москви, яка коштує понад шість мільйонів доларів. Про це 9 листопада повідомило видання The Insider.

Олексія Громова вважають куратором російських ЗМІ з боку влади. «Саме він дзвонить гендиректорам держканалів, якщо в ефірі раптом виходить крамола (чого вже давно майже не трапляється), з ним на регулярних планірках у Кремлі керівництво держканалів погоджує свій майбутній порядок денний», – пишуть журналісти.

The Insider з посиланням на дані Федеральної служби державної реєстрації, кадастру й картографії повідомив, що 84-річна родичка чиновника Алла Лосицька володіє сусідніми квартирами в елітному житловому комплексі загальною площею 395 кв. м. Квартири вона придбала в 2015 році за понад шість мільйонів доларів в Анатолія Новікова, колишнього акціонера й менеджера компанії «Відео інтернешнл», яка займалася розміщенням реклами на федеральних телеканалах. Дружина чиновника Анна Громова не заперечує, що Алла Лосицька доводиться їй матір'ю.

У Олексія Громова та його родичів не було легальних коштів на купівлю цього житла. Згідно з деклараціями, середньорічний дохід Олексія Громова за останні 10 років становить 96 тисяч доларів.

У чиновника є два сина – Олексій та Данило Громови. Старший син Олексій працює на телеканалі RT та має проєкт kub.media – «покликаний стати альтернативою "Медузи"». За даними The Insider, його річний дохід становить 90 тисяч доларів. Молодший син Данило працює в інформаційному центрі «Крымский мост» та рекламному агентстві «Марскеос», пов’язаному з головною редакторкою російського державного пропагандистського телеканалу RT Маргаритою Симоньян та її чоловіком, ведучим російського телеканалу НТВ Тиграном Кеосаяном. За даними The Insider, річний дохід Данила Громова становить 18 тисяч доларів.

Нагадаємо, у січні 2019 року російське видання «Проект» повідомило про вплив на медіа РФ першого заступника Адміністрації президента РФ Олексія Громова. У Адміністрації президента РФ Володимира Путіна він працює вже 23 роки, 11 з яких обіймає нинішню посаду. За даними видання, Олексій Громов щотижня збирає на планірки керівництво як державних, так і формально приватних телеканалів: «Первого канала», ВГТРК, НТВ, ТВЦ, «РЕН ТВ» и «Пятого канала».

Фото: The Insider

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY