detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
09.11.2020 14:00
Юлія Мостова пояснила, чому «Дзеркало тижня» назвало Єрмака віцепрезидентом України
Юлія Мостова пояснила, чому «Дзеркало тижня» назвало Єрмака віцепрезидентом України
Редакція не планує надалі титрувати керівника ОПУ як віцепрезидента.

Видання «Дзеркало тижня» 7 листопада назвало керівника Офісу президента Андрія Єрмака віцепрезидентом України в новині про привітання Джо Байдена з перемогою на президентських виборах США.

Головна редакторка «Дзеркала тижня» Юлія Мостова розповіла «Детектору медіа», що надалі пана Єрмака титрувати віцепрезидентом не планують – «розумним достатньо одного разу».

«Для розумних читачів, які, по-перше, мають почуття гумору, а, по-друге, відслідковують постійні заступи голови ОП за межу його повноважень, титрування його як віцепрезидента стало абсолютно зрозумілим сарказмом. Комусь потрібні були лапки, але "Дзеркало тижня" – не сітком, де підказують коли сміятись. Ми не розставляємо слово "лопата" по тексту», – пояснила вона.

У новині спершу вказано, що Джо Байдена привітав Андрій Єрмак, а вже потім – про вітання президента України Володимира Зеленського

У редакції нагадали, що в повноваження керівника ОПУ не входить вітати очільників інших держав з перемогою на виборах: «Незважаючи на дипломатичну освіту, Андрій Єрмак не усвідомлює, що президентів держав з обранням вітають голови держав, а не керівники їх патронатних служб. Не по чину».

Керівник Офісу президента цю новину не прокоментував. Водночас користувачі соцмереж, серед яких і медійники, відреагували на «підвищення» Андрія Єрмака.

Кореспондентка ICTV Ольга Чайко:

Шефредакторка новин 24 каналу Олена Трибушна:

Ведучий телеканалу «Еспресо» Сергій Руденко:

Член Наглядової ради ПАТ «НСТУ» Олексій Панич:

Кореспондент «Українського тижня» Станіслав Козлюк:

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 11 лютого 2020 року звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента, а замість з нього призначив Андрія Єрмака. 

Медіаконсультант Олексій Мустафін у вересні сказав, що вважає, що команда президента, зокрема – Андрій Єрмак та його радники, продовжує думати, що вона «живе в телевізорі». На його думку, усі – від Андрія Єрмака до «терористів» – користуються концентрацією влади в руках президента.

Фото: Дзеркало тижня, скріншоти

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY