detector.media
04.11.2020 15:05
На Закарпатті правохоронці викрили піратів, які «перепрошивали» smart-телевізори для перегляду каналів
На Закарпатті правохоронці викрили піратів, які «перепрошивали» smart-телевізори для перегляду каналів
На Закарпатті поліція викрила групу кібер-піратів, які займались встановленням техніки для незаконного перегляду каналів StarLightMedia.

Про це повідомляє пресслужба медіагрупи.

Правоохоронці встановили, що четверо жителів Закарпатської області здійснювали несанкціоноване перепрошивання smart-телевізорів та android-приставок зі створенням play-листів телевізійних каналів, до яких входили, в тому числі, канали групи StarLightMedia. Свої послуги чоловіки надавали за визначену щомісячну плату.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігурантів та здійснення ними незаконної господарської діяльності. У ході процесуальних дій вони виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, smart-телевізори, android-приставки, які використовувалися у вищевказаній незаконній діяльності.

За фактом злочину слідчі Ужгородського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 361 Кримінального кодексу України (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж).

«Для StarLightMedia один із пріоритетних напрямів є захист авторських прав. Ми впевнені, що без їх дотримання неможливо побудувати креативну економіку в Україні. Щодо цього випадку, то ми намагалися донести зловмисникам, що вони порушують закон і потрібно припинити незаконну діяльність, але це не допомогло. Після чого StarLightMedia звернулася до правоохоронних органів», - Микола Фаєнгольд, директор дивізіону PayTV & Digital StarLightMedia.

За його словами, тепер медіагрупа очікує на проведення експертиз та передачі діла до суду.

Нагадаємо, у жовтні кіберполіція припинила діяльність 41 онлайн-кінотеатру та інших сайтів, які порушували права інтелектуальної власності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY