detector.media
02.11.2020 20:22
Фільм Аліни Горлової змагатиметься на фестивалі документального кіно в Амстердамі
Фільм Аліни Горлової змагатиметься на фестивалі документального кіно в Амстердамі
Більшість показів IDFA відбудеться онлайн з 19 листопада до 6 грудня включно.

Фільм української режисерки Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не скінчиться» буде змагатися за нагороду найпрестижнішого світового фестивалю документального кіно IDFA в Амстердамі. Про це повідомляється у розповсюдженому пресрелізі.

На Амстердамському фестивалі в рамках секції First Appearance відбудеться світова прем'єра документальної стрічки. Прем’єра в Україні запланована на 2021 рік. Фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться» є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару, був профінансований Держкіно України, Латвійським кіноцентром, фондами IDFA Bertha Fund та Doha Film Institute.

Стрічка раніше була відома під назвою «Поміж війн» або «Андрій Сулейман». За сюжетом, 20-річний Андрій Сулейман разом із батьком переїхав із Сирії в Україну, але зіткнувся з черговим військовим конфліктом. Після смерті батька Андрій вирішує поховати його тіло в Сирії.

Творча команда фільму:

Режисерка - Аліна Горлова.

Оператор - В’ячеслав Цвєтков.

Сценарісти - Аліна Горлова, Максим Наконечний.

Продюсер - Максим Наконечний (TABOR Production).

Лінійна продюсерка - Олена Яковицька (TABOR Production).

Стрічка стала одним із переможців Десятого пітчингу Держкіно. Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 2 млн 251 тис. 484 грн при загальній вартості виробництва 4 млн 73 тис. 167 грн.

Раніше повідомлялось, що до української делегації на 33-му міжнародному фестивалі документального кіно IDFA в Амстердамі увійшли п’ять повнометражних документальних кінопроектів, що перебувають на різних стадіях виробництва.

Більшість показів IDFA відбудеться онлайн з 19 листопада до 6 грудня включно.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY