detector.media
02.11.2020 19:12
IV кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив переможців
IV кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив переможців
Переможцем Національного конкурсу став фільм «War Note» режисера Романа Любого.

IV Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив переможців Національного конкурсу, пітчингу документальних кінопроєктів, фестивалю незалежного українського короткометражного кіно «Бардак» та конкурсу дитячих відеороликів MeetKids. Про це повідомляє пресслужба кінофестивалю. 

Переможця Національного конкурсу, який цьогоріч відбувся вперше, визначило журі у складі режисерки та драматургині Наталі Ворожбит, режисера-документаліста Сергія Буковського й кіноменеджерки, членкині Ради з державної підтримки кінематографії Людмили Горделадзе. Переможцем, який здобув грошовий приз у розмірі 30 тис. грн від Агенції креативних індустрій і комунікацій «ПотомуЧто», став фільм «War Note» режисера Романа Любого. Також він отримав сертифікат на навчання в Академії Dronarium на курс «Підготовка операторів БПЛА».

Спеціальні відзнаки журі здобули кінокартини «Not Alone» Сніжани Гусаревич та «Зарваниця» Романа Хімея та Яреми Малащука («За фіксацію нового міфу і за пошук невловимого сенсу в колективній ході по чудо»).

Приз глядацьких симпатій (сертифікат на 30 тис. грн на аренду знімальної техніки від Patriot Rental) отримав фільм «Вторгнення до Байконуру» режисера Ангела Ангелова.

Переможцями третього пітчингу в історії Kharkiv MeetDocs стали режисер Олексій Радинський та продюсерка Любов Кнорозок із проєктом «Навмисна брехня».

Членами журі пітчингу були продюсер документального кіно та кореспондент кількох видань Франції, Швейцарії та Бельгії Стефан Сіоан, продюсерка Star Media Producers Hub Вікторія Бурдукова та директорка ТОВ «ІДАС Інтернешнл Філм» Іванна Дядюра.

Також оголосили переможців кінофестивалю українського незалежного короткометражного кіно «Бардак». Гран-прі в результаті глядацького голосування отримав фільм «One more Day» режисера Олександра Шимко.

Вибір журі «Бардак. Онлайн», що складалося з кінокритика, кінознавця та відбірника національних секцій Кам’янець-Подільського міжнародного кінофестивалю «Бруківка» Дениса Буданова, координатора фестивалю «Перший крок» і режисера театру Віктора Броницького та керівниці навчально-наукового центру «Школа журналістики» Чорноморського національного університету імені Петра Могили, першої Уповноваженої із захисту державної мови та авторки циклу програм про українців у Магдебурзі для німецького телебачення Тетяни Монахової, розподілився так:

Крім того, переможцями «Бардак. Офлайн», яких обирали режисер, сценарист, продюсер, володар Гран-прі фестивалю «Бардак» 2020 року Віктор Буток, українська письменниця, авторка книжок «Пиши. Легкий шлях від ідеї до книжки», «Лінія зусилля» та інших Таіс Золотковська та перекладачка, яка працювала фактично з усіма українськими кінофестивалями, займалася прокатом українського документального та художнього кіно спільно з «86ПРОКАТ» Катерина Поправка, стали: 

Особливу відзнаку журі отримали:

За результатами глядацького голосування головним переможцем став короткометражний фільм «Магазинчик» режисера Олександра Онуфрієва

Переможцем другого конкурсу дитячих відеороликів Meet Kids було визнано ролик «Не игрушки» авторки Марії Печенізької-Ткачової

Спеціальний диплом журі отримали: 

Переможцем призу глядацьких симпатій став Максим Куліков із роботою «Антракт». Цей ролик отримав найвищий рейтинг за підсумками глядацького голосування, яке тривало 26-28 жовтня на офіційному сайті кінофестивалю. 

IV кінофестиваль Kharkiv MeetDocs тривав шість днів — з 26 до 31 жовтня включно. Було представлено 24 повнометражні й 47 короткометражних картин, серед них 2 світові, 4 українські nf 8 харківських прем’єр.

Організаторами кінофестивалю стали громадська організація «Mediafrontline e.V.» у партнерстві із Think Tank Ukraine. Кінофестиваль пройшов за підтримки Держкіно України, Українського культурного фонду та Федерального міністерства закордонних справ Німеччини в межах програми «Розбудова співпраці з громадянськими суспільствами у країнах Східного партнерства».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY