detector.media
30.10.2020 20:44
У Білорусі після виборів зафіксовано понад 300 порушень прав журналістів
У Білорусі після виборів зафіксовано понад 300 порушень прав журналістів
При цьому загалом з початку року зафіксовано більш ніж 400 порушень прав журналістів.

У Білорусі після виборів зафіксовано понад 300 порушень прав журналістів, про це з посиланням на Білоруську асоціацію журналістів пише «Радіо Свобода». 

Кореспондентів судять як учасників протестів і беруть під варту без огляду на те, що вони в момент затримання виконували свою роботу. Їх обкладають штрафами, позбавляють акредитації, б’ють, у них стріляють. 

«Ніколи в журналістів, та й узагалі в людей у Білорусі не стріляли, не застосовували світло-шумових гранат», – зазначив заступник голови й прессекретар БАЖ Борис Горецький.

За його словами, такого масштабу репресій проти журналістів ніколи раніше не було. У перші дні після президентських виборів 9 серпня побили Станіслава Івашкевича з «Белсату», Єгора Мартиновича, головного редактора «Нашої ниви», – його затримували кілька разів. Журналістку «Белсату» Олену Щербинську в ізоляторі на Окрестіна побили так, що вона потрапила в лікарню швидкої допомоги.

У Гродні журналістові Руслану Кулевичу зламали руки під час затримання, ще одному гродненському журналістові, Івану Романову, вибили зуби, зламали щелепу.

Білоруська влада почала переслідування редакцій. Найбільший незалежний портал країни TUT.BY на три місяці позбавлено статусу ЗМІ: його журналісти не можуть зараз працювати на протестних акціях.

Сайти недержавних медіа, таких, як «Еврорадио», «Радыё Свабода» (Білоруська служба), «Салідарнасць», «Трибуна», «Белсат», «Витебский курьер», «Виртуальный Брест», АФН, «Медіазона. Беларусь», заблоковано в Білорусі ще з 21 серпня. Видання майже повністю пішли в соцмережі й телеграм.

Нагадаємо, у Білорусі під час протестів 25 жовтня затримали сімох журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY